Connect with us

Scena

Gusari iz Komina pobjednici 20. maratona lađa

Pobjednici ovogodišnjeg jubilarnog 20. maratona lađa su gusari iz Komina, a prošlogodišnji pobjednici, Bjelovarci drugi su stigli na cilj.

Inače, jubilarni 20. maraton laÄ‘a privukao je dosad najveći broj sudionika – 30 posada s ukupno 300 veslača.

Natjecanje ploveći u posebnom brodu pratio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković i Mate Granić, izaslanik predsjednice Republike Kolinde Grabar- Kitarović, koja je pokroviteljica manifestacije.

Predsjednik Sabora je prije starta istaknuo kako je Maraton lađa u proteklih 20 godina razvio svoj sportski, kulturni i turistički karakter i postao jedna krasna tradicija koja okuplja ljude iz cijele Hrvatske.

-Prema mom miÅ¡ljenju, ovdje je najvažnije slavljenje hrvatske neretvanske tradicije, odnosno tradicije neretvanskih laÄ‘a i pobjeda kroz bogatu hrvatsku povijest – istaknuo je Jandroković.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan istaknuo je kako Maraton lađa već 20 godina pronosi ime svojeg kraja i ime Neretve.

Na brodu koji prati Maraton lađa od Metkovića do Ploča su, osim Jandrokovića i Granića, i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, župan primorsko-goranski Zlatko Komadina, HDZ-ov saborski zastupnik Branko Bačić te Mostovi saborski zastupnici Miro Bulj i Nikola Grmoja.

Pobjedniku Maratona lađa će u Pločama uručen je veliki prijelazni Domagojev štit, te mali štit u trajno vlasništvo.

 

M.B.

Continue Reading