Connect with us

BiH

GRUDE: Za Peć Mline i Ravlića pećinu oko 300 tisuća KM

U uredu načelnika općine Grude u četvrtak je potpisan Ugovor o provedbi infrastrukturnih radova na lokalitetima Peć Mlini i Ravlića pećina, priopćeno je na internetskim stranicama Općine Grude.

GRUDE: Za Peć Mline i Ravlića pećinu oko 300 tisuća KM

Ugovor su potpisali općinski načelnik Ljubo Grizelj i direktori tvrtki MINA d.o.o. i Elektro Milas d.o.o. Ante Žulj i Dalibor Milas. Radovi će se izvoditi u sklopu projekta Adriatic Canyons Adventure Tours – ADRIATIC CANYONING koji je financiran kroz financijski sporazum za trilateralni program prekogranične suradnje Interreg-IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora (IPA II) 2014.-2020.

Infrastrukturni radovi su podijeljeni u dva lota, i to građevinski radovi i postavljanje rasvjete. Tako će završetkom radova Peć Mlini imati parkiralište za 16 vozila, pješački drveni most, drvene šetnice i odmorište na izvoru rijeke Tihaljine, dok će Ravlića pećina dobiti parkiralište za 25 osobnih vozila, te dva za autobuse, kao i ulaznu ogradu, drvene šetnice i popratnu rasvjetu. Ukupna vrijednost ovih ugovora iznosi 305.683,69 maraka, gdje je 85 posto iznosa pokriveno od strane Europske unije, a 15 posto iznosa je sufinanciranje od strane Općine Grude. Očekuje se da će se radovi završiti u roku od 4 mjeseca.

Ostatak planiranih radova u ovom projektu realizirat će se do sredine iduće godine, a završetak projekta planiran je krajem 2019. godine

Continue Reading