Connect with us

Ekologija

Grude: U petak drugi stručni simpozij o smilju

U Grudama će se u petak, 2. listopada, održati drugi po redu simpozij na temu “Plantažni uzgoj i destilacija smilja u Hercegovini”.

Simpozij će se održati u kino dvorani u Grudama, s početkom u 17 sati, a organizira ga udruga “Natura” Široki Brijeg, u suradnji s općinom Grude i generalnim sponzorom Elektroprivredom HZHB, najavili su organizatori.

Tom prigodom prof. dr. sc. Ahmed Džubur, dekan Agromediteranskog fakulteta u Mostaru, održat će predavanje na temu “Perspektive plantažnog uzgoja i destilacije eteričnog ulja smilja”, prof. dr. sc. Nezir Tanović izlagat će o tehnologiji plantažnog uzgoja smilja, dok će dipl. ing. Dario Bojka govoriti o prednostima uporabe bioloških gnojiva u procesu proizvodnje smilja.

Simpozij će završiti predavanjem prof. dr. sc. Jadranke Pejičić, koja će govoriti o organskoj zaštiti smilja, javlja Fena.

Na simpoziju će biti iznijete najnovije informacije o trendovima na svjetskom tržištu eteričnih ulja i o jesenskim otkupnim cijenama smilja. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane tropolje.info

Continue Reading