Connect with us

Scena

Grad Mostar pomaže stradalima u zemljetresu u Italiji

Kako bi se bar dijelom prevladale posljedice zemljotresa koji je pogodio gradove u središnjoj Italiji te pružila pomoć stradalima, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić donio je danas Odluku kojim se talijanskom Crvenom križu  iz sredstava pričuve odobrava novčana potpora u iznosu od 10.000 KM, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Gradonačelnik Bešlić uputio je i veleposlaniku Italije u BiH Ruggeru Corriasu u ime Grada Mostara i osobno ime, najdublje izraze sućut narodu Republike Italije povodom zemljotresa u kojem su život izgubile na stotine građana.

– Prenesete podršku građana Mostara pogođenim zemljotresom i naše želje za  brzim oporavkom svih ozlijeđenih-istaknuo je između ostalog u svom brzojavu gradonačelnik Mostara.

Grad Mostar ovim putem poziva sve one koji su u mogućnosti uputiti pomoć prijateljskom narodu Italije, zemlje koja je tijekom ratnih godina pomagala Mostaru, te nakon rata sve do danas sudjelovala u brojnim projektima obnove u našem gradu, od izgradnje Starog mosta, Interpretacijskog muzeja, Muzeja Stari grad, rekonstrukcije Gradskog kupatila te odlaska mladih Mostara u Montegrotto Terme i dugih projekata da to učine bpz.ba tropolje.info

Continue Reading