Connect with us

Priopćenja

Grabar Kitarović primila ratne zapovjednike vojno-redarstvene akcije ‘Plitvice’

Iznijeli su predsjednici probleme hrvatskih branitelja te joj zahvaliti Å¡to Å¡iri istinu o Domovinskom ratu.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila je ratne zapovjednike vojno-redarstvene akcije „Plitvice“ koji su, prije svega zahvalili na iskazanom poštovanju prema hrvatskim braniteljima i njenom dosadašnjem djelovanju u smislu širenja istine o Domovinskom ratu.

Ratni zapovjednici vojno-redarstvene akcije „Plitvice“, general Josip Lucić, predstavnici antiterorističke jedinice Lučko, jedinice za posebne namjene Rakitje i specijalne policije Kumrovec, iznijeli su Predsjednici Republike probleme hrvatskih branitelja. U tom smislu, ukazali su na problem nedostatka korektne i produktivne komunikacije između državnih institucija i branitelja te su iskazali žaljenje zbog omalovažavanja Domovinskog rata i vrijednosti koje su iz njega proizašle.

Istaknuli su, isto tako, da se odnos institucija prema braniteljima odražava i na odnos šire društvene zajednice prema braniteljima te su pozvali Predsjednicu Republike da nastavi sa svojim pozitivnim djelovanjem prema Domovinskom ratu i braniteljima, a Grabar Kitarovi još jednom je naglasila potrebu uključenja braniteljske populacije u društveni život. J. Jakšić

Continue Reading