Connect with us

Magazin

GODIŠNJICA TRAGEDIJE Služena misa za poginule studente mostarskog Sveučilišta

U povodu prve godišnjice tragične nesreće u kojoj je život izgubilo četvero mladih studenata Sveučilišta u Mostaru, u Crkvi Sv. Petra i Pavla, sv. Ivana Apostola i Evanđelista te katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru održana je i sveta misa za pokoj njihovih duša, prenosi Faktor.ba

Misu zadušnicu vodio je fra Iko Skoko, koji se zajedno s brojnim prijateljima, poznanicima i građanima grada Mostara pomolio za pokoj njihovih duša.

Tena Vračević, Domagoj Roso, Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović iz Hrvatske napustili su ovaj svijet kobne subote u prometnoj nesreći u mjestu Bijela na putu iz Mostara ka Jablanici, vraćajući se svojim domovima za praznike.

– Prošla je prva godina, ona najbolnija rekla bih, bez naših dragih kolega, studenata i prijatelja. I nakon godinu dana riječi utjehe teško je naći. Studentski zbor u suradnji sa studentima, kolegama i upravom Sveučilišta je odlučio organizirati mise u tri crkve u Mostaru za njihove duše. Jako nam je žao što se ovako nešto dogodilo mladim ljudima. Naše misli i molitve ovih su dana posebno okrenute Domagoju, Antoniji, Vjekoslavu i Teni – kazala je Monika Čubela, glasnogovornica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Ova tužna vijest pogodila je njihove kolege, grad Mostar, njihovu rodnu Slavoniju, pa i čitavu regiju koja je zadrhtala pred nesretnom sudbinom mladih Vinkovčana. Ugasila su se četiri mlada života koja su tek bila na putu prema ostvarenju svojih ciljeva, svojih mladalačkih snova

Continue Reading