Connect with us

Scena

Glogoški nakon sastanka: Prosvjed se nastavlja – šator i dalje ostaje!

Po izlasku sa sastanka s premijerom i ministrima Matićem i Kotromanovićem,  Đuro GlogoÅ¡ki obratio se novinarima, a na pitanje nastavlja li se prosvjed, odgovorio je: ”Å ator ostaje u Savskoj.”

– Nama je izuzetno drago da jepremijer imao razumijevanja i primio nas na sastanak. Nezadovoljni smo što nam ministar Matić nije dao nijedan konkretan odgovor, no najvažnije je da će se razgovori nastaviti – kazao je Glogoški.

Na pitanje zašto braniteljska delegacija nije spominjala svoja dva najvažnija zahtjeva, ona o smjeni Matića i donošenju ustavnog zakona, Glogoški je rekao da odluku o smjeni svog ministra treba donijeti premijer, a oni su mu iznijeli argumente zašto do toga treba doći.

Što se tiče ustavnog zakona, kazali su da je to tema za druge sastanke: prvi u nizu dogovoren je sljedećeg ponedjeljka u 10 sati, kada će u društvu premijera i ministara Matića i Kotromanovića biti i predstavnici braniteljskih udruga na državnoj razini. Na pitanje novinara vezano uz njihov zahtjev da premijer prokomentira nazivanje branitelja teroristima i barbarima, Glogoški i Klemm izrazili su žaljenje što se od toga nije ogradio, iako je rekao kako on to nije izjavio.

Međutim, kazao je Glogoški, o tome su govorili predsjednik Sabora i ministar branitelja. Na pitanje zašto su na sastanak u Vladi stigli u vojnim odorama, Glogoški je odgovorio da je za njih prijam kod premijera svečana prigoda te je njima ponos nositi svečanu odoru Hrvatske vojske i policije.tropolje.info

Continue Reading