Connect with us

Ekologija

Gasi se legendarni radio 101, simbol urbanog Zagreba

Legendarni Radio 101, akk ne dođe do izmjena i dogovora, svoje kanale gasi s 31. svibnjem, jer mu, kako prenosi Direktno.hr, Vijeće za elektroničke medije nije odobrio koncesiju.

U srijedu je odlučeno kako je poništena Obavijest o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija od 1. travnja na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Prema navodima Agencije za elektroničke medije, Stojedinica nije zadovoljila formalne uvjete koji se tiču financiranja radija.

– Ponuditelj nije dostavio potvrdu nadležne porezne uprave da su podmirene sve obveze poreznog obveznika po svim osnovama. Nadalje, utvrđeno je kako ponuditelj ne zadovoljava minimalne financijske uvjete jer iz njegova priloženog poslovnog plana proizlazi da nema osigurana dostatna sredstva za podmirenje troškova tromjesečnog poslovanja, naveli su iz AEM-a.

Na natječaj se javio i TOP RADIO d.o.o. koji je zadovoljio uvjete, no u međuvremenu je povukao ponudu.

Kako je jedno mjesto ostalo slobodno, Direktno.hr je upitao i postoji li mogućnost ponovnog raspisivanja natječaja, no kazali su samo kako ”se još nije raspravljalo o tome te da odluka još uvijek nije donesena”.

Ukoliko ne dođe do promjena, prava i obveze sklopljene u ugovoru završavaju s 31. svibnjem, što znači da je nakon toga moguće da Radio 101 prestaje s radom.

Stojedinica je već jednom trebala izgubiti koncesiju, i to 20. studenog 1996. godine, no dan kasnije na glavnom zagrebačkom trgu okupilo se oko 100.000 građana i prosvjedovalo protiv te odluke, zbog čega im je ubrzo i koncesija vraćena

Continue Reading