Connect with us

Scena

FOTO PUTOPIS : Od Livna preko Tomislavgrada do Blidinja

Za početak drugog dana našeg putovanja obišli smo Crnu Stinu, popularno izletište Livnjaka kraj rijeke Sturbe, gdje se nalazi i istoimeni Rehabilitacijski centar za konje u kojem smo upoznali stručnjakinju Maksida Vogt koja se brine o ovim divnim životinjama. Ovdje smo probali voziti i odlična Greyp Bikes koja za svoje biciklističke ture koristi Continental Adventure i uživati u predivnoj prirodi.

Nakon Crne Stine nastavili smo put prema Tomislavgradu gdje smo obišli Franjevački samostan i muzej Fra Jozo Križić koji čuva najveću kolekciju afričkih plemenskih umjetnina na Balkanu, kao i brojne druge artefakte koji svjedoče o zanimljivoj povijesti ovog kraja.

Iz Tomislavgrada smo se uputili ka Blidinju i najvećem planinskom jezeru u Bosni i Hercegovini. U mjestu Rakitno, na putu koji od Blidinja vodi ka Posušju. prisustvovali smo radionici pravljenja parfema od prirodnih aromatičnih biljaka, te poslušali prezentaciju o projektu Veni, Vidi, Sensi.

Tijekom istraživanja Parka prirode Blidinje posjetili smo Franjevački samostan i crkvu sv. Ilije u Masnoj Luci, vrelo Jasle i nekropolu stećaka Dugo polje, nakon čega smo na ručak svratili u poznate Hajdučke Vrleti Blidinje.

Destinacije koje smo posjetili tijekom ovog dvodnevnog putovanja definitivno zaslužuju naći se u vašim planovima za buduće odmore u BiH, jer je ono što smo vam prikazali samo dio ponude koje kriju ove destinacije.

Putovanja upoznavanja Bosne i Hercegovine za bh. medije organiziramo uz podršku Europska unija u Bosni i Hercegovini, objava je s web stranice Odmori u BIH.

FOTO GALERIJA https://www.facebook.com/tomislavnews/photos/a.3481808521879429/3481809305212684/?type=3&theater

www.tomislavnews.com

Continue Reading