Connect with us

Uncategorized

FIZIÄŒKI OBRAÄŒUN KOD KAMENITIH VRATA: Barikada je probijena!

Što će se događati, te što branitelji pripremaju pratite uživo na našem portalu.

12:34 Naguravanje kod Kamenitih vrata! Specijalna policija pokušava zaustaviti branitelje. Jedna od osoba koja je probijala barikadu je i general Rojs.

12:32 Branitelji se probijaju na Trg sv. Marka!

12:28 Probijene barikade u Čirilmetodskoj ulici. Nastao je fizički obračuni između policije i braniteljskih prosvjednika sa Savske.

12:13 Branitelji na izlazi iz Kamenitih vrata u mirnoj komunikaciji s policijom. “Mi znamo da oni samo rade svoj posao. Oni su naša braća i vjerujem da ni oni ne bi htjeli biti ovdje”, izjavio je jedan branitelj. “Kako ćemo dalje, ne znamo. Čekamo zapovijed zapovjednika”, dodao je drugi branitelj.

12:01 Braniteljska povorka koja je krenula iz Savske zaustavljena je na izlazu iz Kamenitih vrata. Tamo ih je dočekala barikada te 20-ak pripadnika specijalnih policijskih snaga. Susret policija i branitelja prošao je bez sukoba.

11:48 Povorka iz Savske ušla u samo središte grada. Spremaju se prema Trgu sv. Marka.

11:37 Branitelji prošli Trg Maršala tita. U redovima branitelja moglo se čuti entuzijastično skandiranje: “U boj, u boj za narod svoj.

11:10 Branitelji iz Savske krenuli prema Trgu svetoga Marka. Promet u Savskoj je zaustavljen, policija ide u korak s njima. Prema svojim suborcima idu uz pjesmu “Zovi samo zovi”.

10:15 ‘Nismo ničija marioneta. Moramo misliti na ljude u Crkvi. Zar im neće dati jesti i piti dok su tamo? I policajcima sve to ide na živce, gadljivo im je. Pa i oni su imali nekoga tko im je bio branitelj’, poručuju okupljeni u Savskoj dodajući da je ono što im rade gore od Jugoslavije.

09:20 ‘Došli smo pomoći jer želimo pokazati da smo ujedinjeni protiv nepravde. U kojoj drugoj državi se prema veteranima odnose kao prema građanima drugog reda’, zapitao se jedan od branitelja iz Savske.

09:00 Kod braniteljskog šatora okupljeno je njih preko 150. U Savskoj ima dosta policije, a uz to na branitelje ‘motre i specijalci’ dok dio njih rasplet događaja očekuje po okolnim ugostiteljskim objektima. “Nemam pojma što će biti. Recite vi meni jel’ normalno da policija nekome radi sačekušu ispred Crkve”, rekao nam je jedan branitelj. U Savskoj se može čuti braniteljska pjesma, a dio njih također se nalazi po okolnim ugostiteljskim objektima. Po broju policajaca koji su ondje okupljeni moguće je da će ih pokušati spriječiti u slučaju da krenu prema Markovom trgu. tropolje.info

Continue Reading