Connect with us

Uncategorized

Evo zašto trebate ostati što duže u moru

Morska voda i njena ljekovita svojstva poznata su od davnina, a moderna je znanost potvrdila ono što je tvrdio još Hipokrat. Stoga, kad se dočepate mora, evo zašto trebate u njemu ostati što duže.

Morska voda jača imunološki sustav svojim bogatstvom aminokiselina, soli i vitamina, a važnu ulogu igraju i razni mikroorganizmi koji djeluju kao prirodni antibiotici. Udisanje zraka na moru unosi negativno nabijene ione u tijelo koji također pomažu imunološkom sustavu.

Kupanje u moru pojačava cirkulaciju, a plivanje jednako tako pridonosi kvalitetnom krvotoku, dok će topla morska voda nadoknaditi minerale koje je tijelo izgubilo lošom prehranom i stresom.

Plivanje u moru pokreće sustav samoozdravljenja organizma i ublažava simptome raznih bolesti, od astme i artritisa do bronhitisa i upale grla. Magnezij u morskoj vodi pomaže u opuštanju mišića i donosi kvalitetniji san.

Za kraj, morska voda blagotvorno djeluje na kožu, pomažući hidrataciji i smanjujući crvenilo i hrapavost, prenosi tropolje.info

Continue Reading