Connect with us

Uncategorized

Evo što mu je svake večeri govorila!

‘Moj stariji sin viÅ¡e ne boluje od autizma a ja sam sigurna da je moja noćna terapija odigrala ulogu.’

‘U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. Ona bijaše u početku u Boga. Sve postade po njoj’, govori nam Biblija kada opisuje najčudesniji zahvat na planetu – stvaranje čitavog svijeta! Ako je kršćanima jasno da je sve stvoreno iz Riječi, sljedeća priča koju vam donosimo itekako ima smisla, jer riječ i danas ima moć stvoriti ali i razoriti.

Psihologinja Olga Valjajeva gotovo da je izgubila volju za životom kada je njezin sin naglo dobio autizam. Obišla je više liječnika u potrazi za ozdravljenjem, a kako govori, jedan psihijatar dao joj je jednostavan i besplatan recept za izlječenje svog sina kojeg sada rado dijeli s drugima. Ispričao joj je o praksi terapije autizma u jednoj klinici u Engleskoj.

Naime, ključ je u tome što su majke djece oboljele od autizma svako večer tijekom dužeg razdoblja nad svojom djecom provodile ovu jednostavnu terapiju. Čekale su da im dijete zaspi, a onda su, nakon 15 munuta, kad je dijete ušlo u aktivnu fazu sna, svom djetetu govorile: ‘Volim te! Ponosna sam na tebe! Presretna sam što si ti moj sin! Ti si za mene najbolji sin na svijetu!’

Liječnici s te klinike su usporedili djecu, kojoj su majke tijekom spavanja govorile ove riječi pune ljubavi, s mališanima, kojima nitko ništa nije noću govorio. Rezultati su bili zapanjujući: djeca koja su dobivala riječi ljubavi mnogo brže su su se oporavljala.

Olga Valjajeva kaže:

‘Isprva sam govorila samo ove riječi mom sinu. Kasnije, počela sam improvizirati i dodavati druge riječi, pune ljubavi. Prošlo je pet godina od tada, a ja još uvijek šapućem noću mojim sinovima. Moj stariji sin više ne boluje od autizma a ja sam sigurna da je moja noćna terapija odigrala ulogu.

Osim što je moj sin u potpunosti ozdravio, tijekom ove terapije dogodilo se još nešto važno; ‘čarolija’ majčinske ljubavi rodila se na obje strane! Stvorio se divan osjećaj bliskosti s oba sina. Noću, dok ih grlim i govorim im nježne riječi osjećam kako raste i jača naša uzajamna bliskost. Kasnije sam pročitala da djetetu treba često govoriti: ‘Kada bismo mogli birati, od sve djece na svijetu odabrali bismo upravo tebe’ ili ‘Jesam li ti danas već rekla da te volim’.

Izjave poput: ‘Presretna sam što sam te rodila, što postojiš, što si mi od Boga darovan’, čudesno djeluju na djecu koja su bila neželjena, koja nisu trebala biti rođena. Mi nismo svjesni s kolikom traumama dijete može doći na ovaj svijet pogotovo ako se majka borila s mislima o neželjenoj trudnoći’, dodaje Olga koja je kako kaže shvatila, da je djetetu vrlo važno osjetiti da je važan i potrebit ovom svijetu i roditeljima, Bogu…

Napominje kako se ove riječi trebaju izgovarati svako večer, svega 3-5 minuta, ali ne zbog terapije već zbog ljubavi. ‘Riječi pomažu onda kada su u njih utkani osjećaju. Zato ih izgovarajte s puno emocija, s puno istinske molitve za dijete. Kod svog djeteta primijetila sam da su riječi odigrale ljekovitu ulogu, nakon njih on bi duboko udahnuo, a to znači da bi u njemu došlo do opuštanja unutarnjeg grča’, kaže Valjajeva koja dodaje da je važno riječi ljubavi djeci govoriti i po danu. ‘Bez ikakvog povoda, kad prolazite pored njega, nježno ga zagrlite, poljubite u potiljak. Zapamtit će vam to za cijeli život,’ kaže Olga čiji je sin ozdravio uz pomoć riječi

Continue Reading