Connect with us

Kultura

Evo gdje će i kada moći glasovati u BiH za Hrvatski sabor

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je danas dalo suglasnost za organiziranje glasanja hrvatskih državljana koji borave u BiH na izborima za Hrvatski sabor. Kako je priopćeno nakon sjednice Vijeće ministara odobrilo je da se glasanje za Hrvatski sabor na teritoriju BiH provede 16. i 17. travnja od 7 do 19 sati.Predsjednica FBiH

Glasat će se u gradovima u kojima su sjedišta diplomatsko-konzularnih predstavništava Hrvatske u BiH, a utvrđene su i točne lokacije na kojima će biti biračka mjesta. U Sarajevu će ona biti u prostorima Franjevačkog međunarodnog studentskog centra, dok će u Mostaru to biti u kampusu sveučilišta.

U Banja Luci moći će se glasati u Generalnom konzulatu Hrvatske, a u Tuzli u Hrvatskom kulturnom centru “Sv. Franjo”. Glasanje će biti organizirano i u Livnu u osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića kao i u Vitezu, također u osnovnoj školi “Vitez” dok će glasačka mjesta u Orašju biti u Sportskom kulturnom centru.

Državljani Hrvatske koji imaju stalno prebivalište u BiH moći će glasati za tri zastupnika u Saboru u 11. izbornoj jedinici, no glasanje će biti omogućeno i za one koji se privremeno zateknu u BiH, a imaju prebivalište u Hrvatskoj.

Oni će moći glasati za kandidate u izbornim jedinicama u Hrvatskoj kojima pripadaju po mjestu prebivališta no morat će se prije toga posebno registrirati ukoliko žele biračko pravo ostvariti na teritoriju BiH./Hina/HMS/Služba za zapošljavanje HNŽStolacRavno

Continue Reading