Connect with us

Ekonomija

Elektroprivreda HZHB na sajmu energetike ENERGA 2017 u Sarajevu

JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar sudjeluje redovito na međunarodnom sajmu energetike “Energa“, koji se ove godine održava se u Sarajevu u Centru SkenderijaElektroprivreda HZHB na sajmu energetike ENERGA 2017 u Sarajevu kao trodnevna konferencija. Ugošćeno je više od 100 izlagača i 150 sudionika. Od 6. do 8. lipnja ove godine na programu su vrlo važne teme iz energetskoga sektora s posebnim naglaskom na strateške prioritete i investicijske potencijale u BiH.
Sajam je svečano otvorio ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, a JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar predstavila je svoje poslovanje na prigodnom štandu koji su posjetili i predstavnici zakonodavne vlasti u BiH predvođeni Ljiljom Zovko, predsjednicom Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i Predragom Kožulom, zastupnikom Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH. Štand JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar također je posjetio premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković sa suradnicima.

Ovogodišnja Energa nudi obilje tema iz energetskoga sektora, a organizatori su dali naglasak onima koje će u budućnosti utjecati na razvoj energetskoga sektora. Važan dio konferencije odnosit će se na analizu aktivnosti urađene na uspostavi tržišta električne energije i ispunjavanja WB6 mjera.

O aktualnom stanju sektora obnovljivih izvora energije i stanju u našem poduzeću treći dan Energe govorit će Miroslav Nikolić, rukovoditelj razvoja za obnovljive izvore i energije JP Elektroprivreda HZHB.

Sudionici na nekoliko vrlo zanimljivih sesija bit će predstavnici državnih i entitetskih ministarstava iz područja energije, industrije i gospodarstva, te državnih i entitetskih agencija, a u konferencijskom dijelu “Energe“ sudjelovat će i predstavnici Njemačkoga druÅ¡tva za meÄ‘unarodnu suradnju (GIZ), Američke agencije za meÄ‘unarodni razvoj (USAID), Razvojnoga programa Ujedinjenih nacija (UNDP), brojnih instituta i visokoÅ¡kolskih ustanova, gospodarskih komora i meÄ‘unarodnih i domaćih vladinih i nevladinih organizacija.

TAGOVI

Continue Reading