Connect with us

Kultura

Eko-kolonija na Blidinju: sudjeluje 55 studenata iz regije

Već šestu godinu za redom održava se Eko-kolonija pod organizacijom nevladine udruge EKO-ZH, Udruge za zaštitu okoliša i kulturno-povijesnog nasljeđa Zapadne Hercegovine.

Ovogodišnja likovna kolonija obuhvaća sudjelovanje 55 studenata. To su studenti sa ALU Široki Brijeg, Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, ALU Banja Luka, Univerzitet Džemal Bijedić, nastavnički smjer, ALU Osijek, FLU Beograd, Umjetnička akademija u Splitu i ALU Trebinje.

U program kolonije je predviÄ‘eno kampiranje na Blidinju, od 30. svibnja – 4. lipnja 2016. OvogodiÅ¡nja tema su Blidinjski krajolici a sudionici bi trebali naslikati najmanje dvije slike. TakoÄ‘er, u program su uključena predavanja iz oblasti likovna umjetnosti i povijest umjetnosti, kao i fotosafari po atraktivnim lokacijama planine ÄŒvrsnice koja se nalazi u blizini lokacije za održavanje kolonije.

Nakon održane likovne kolonije predviđena je izložba slika nastalih na koloniji u listopadu 2016. u prostorima Franjevačke galerije uz prigodni katalog. Ovogodišnja likovna kolonija poprima novi oblik što će rezultirati mnogobrojnim interakcijama mađu studentima ali i raznovrsnim umjetničkim doživljajima.

Američko veleposlanstvo u Sarajevu je ovogodišnji pokrovitelj navedene likovne manifestacije.

TAGOVI tropolje.info

Continue Reading