Connect with us

Ekonomija

DRUŠTVENI DOGAĐAJ GODINE

Mjesec dana nakon objave imena 150 kandidata za Osobu godine i nestrpljivog iščekivanja, javnost će sutra konačno doznati komu će pripasti Večernjakov pečat za Osobu godine u BiH za 2014.

14 kategorija

Odluku o laureatu donijet će Stručni ocjenjivački sud Večernjeg lista, a uz glavnu, bit će dodijeljeno još 14 nagrada, i to u kategorijama: Osoba godine u svijetu, Ponos BiH (Heroji poplava), Ponos BiH (Humanist godine), Ponos BiH ( Uspjeh godine), Međupolitički dijalog, Lokalni lider, Sportaš godine, Osoba godine u regiji, Znanost, Kultura, Gospodarstvo, Međureligijski dijalog, Naše gore list i Osoba godine u regiji.Idejno umjetničko rješenje nagrade “Večernjakov pečat” osmislio je scenograf BHRT-a Senad Smaković. Spektakularni program iz Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače počinje u 20 sati, uz izravni prijenos na BHT1 i HTV4. Prijenosu iz velike dvorane prethodit će i posebna emisija s crvenog tepiha, odakle će se s izjavama uzvanika javljati TV reporteri uživo. Bh., ali i regionalna javnost moći će uživati u najspektakularnijem programu u trajanju od 90 minuta.

I mi smo dio Europe

Dolazak na 14. Večernjakov pečat potvrdili su brojni visoki dužnosnici iz zemlje i svijeta. U Mostar tako sutra dolaze predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko kojemu će ovo biti drugo gostovanje na Pečatu. Domaćini će im biti članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović. Bit će tu i članovi diplomatskog zbora iz više od dvadeset europskih zemalja, vjerski uglednici, gospodarstvenici, brojne osobe iz svijeta sporta, kulture, znanosti i drugih sfera društvenog života regije i Europe. Za ovogodišnji Pečat vladao je nezapamćen interes javnosti, najveći u njegovoj četrnaestogodišnjoj povijesti. Manifestacija se odvija pod motom “Pečat za Europu” (ostavimo prošlost, okrenimo se budućnosti) i u tom duhu, bit će poslane poruke mira i ohrabrenja za sve narode i građane ovih prostora koji žele biti dio europske civilizacije. S Pečata želimo poslati poruku da smo i mi dio Europe.

Zvijezda večeri

U glazbenom dijelu programa nastupit će zvijezda večeri, slavni talijanski pjevač Toto Cutugno koji će za ovu prigodu otpjevati simboličnu pjesmu “Insieme – United United Europe” te svima dobru poznatu “Lasciatemi cantare”. Kralj dijaspore Mate Bulić izvest će svoj veliki hit “Domu mom”, a Hari Mata Hari eurovizijsku uspješnicu “Lejla”. Glazbeni par Vlado Kalember i Ana Rucner samo za ovu prigodu u duetu će otpjevati skladbu “Ljubio bih, nemam koga”. Pjevače će pratiti mostarske balerine Arabesque, Akademski pjevački zbor Pro musica pod vodstvom don Dragana Filipovića i veliki Revijski orkestar sastavljen od glazbenih profesionalaca kojima će ravnati maestro Fedor Vrtačnik.

Continue Reading