Connect with us

Sinovi povijesti

Dragan čović: Obavještajne strukture korištene za potrebe određenih politika

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan ČovićDragan čović: Obavještajne strukture korištene za potrebe određenih politika izjavio je da treba hitno pristupiti rješavanju nagomilanih problema u obavještajnom sektoru, za koji smatra da nije korišten u interesu svih institucija BiH, nego za potrebe određenih politika.

“Vidjeli ste koliko problema imamo u obavještajnom sektoru i oni će sve više dolaziti do izražaja, jer je taj sustav  korišten u različite političke svrhe posljednjih godina”, rekao je Čović za Dnevni avaz.

On je istaknuo da su nakon otvaranja tih pitanja na površinu izašle sve nedosljednosti i gruba kršenja zakona. Čović smatra da je i ranije trebalo doći do sastanka Zajedničkog povjerenstva Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije i Izvršno-sigurnosnim povjerenstvom koji čine predsjedatelj Vijeća ministara BiH i dvojica njegovih zamjenika.

“Mislim da je i prije trebalo doći do tog sastanka jer mi sada spašavamo što se može spasiti”, zaključio je Čović. On je naglasio da Vijeće ministara BiH nema podršku parlamenta, ali je mišljenja da neće biti razriješeno zbog procedura koje moraju proći oba parlamentarna doma.

“Nisam zadovoljan radom nijedne razine vlasti”, rekao je Čović i kao primjer naveo kašnjenje odgovora na Upitnik EU, koji je trebao biti gotov do kraja svibnja. Čović, koji je i predsjednik HDZ BiH, stava je da politički lideri iduće razdoblje moraju iskoristiti da izvuku maksimum iz suradnje i za idući tjedan najavio sastanak s predsjednikom Republike Srpske i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, koji će službeno posjetiti Mostar.

Hrvatski član Predsjedništva rekao je da će Predsjedništvo na idućuj sjednici uputiti službeni poziv za posjetu BiH predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, te da je u planu da se u posjetu uskoro pozove i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Continue Reading