Connect with us

Kultura

dr. Davor Pranjić, novoizabrani dopredsjednik Republike Srpske

Nakon što je jučer, mjesec dana po održavanju Općih izbora u BiH, Središnje izborno povjerenstvo BiH potvrdilo rezultate izbora, kao novoizabrani dopredsjednik Republike Srpske iskazujem osobitu zahvalnost, ponajprije svim građanima koji su iskoristili svoje demokratsko pravo, izašli na izbore i time sudjelovali u izbornom procesu. No, posebno zahvaljujem glasačima koji su podržali kandidate Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskoga narodnog sabora BiH, prepoznavši važnost legalnih i legitimnih predstavnika hrvatskoga naroda na svim razinama, pa tako i na dužnosti dopredsjednika RS-a, uputivši time jasnu i snažnu poruku hrvatskoga zajedništva.
Time mi je, kao izabranom entitetskom dopredsjedniku, iskazano veliko povjerenje koje me obvezuje da u iduće četiri godine, posve u skladu sa svojim predizbornim obećanjima, dam sve od sebe da živote naših ljudi, ali i svih naših sugrađana nastojim učiniti boljim, ljepšim i kvalitetnijim. Stoga vas sve pozivam da zajedno krenemo graditi gospodarski, socijalno i kulturalno naprednije društvo, društvo znanja, obrazovanja i prosperiteta, koje je jamac našeg ostanka i opstanka u ovoj zemlji.
Upravo onako kako sam isticao u predizbornoj kampanji, u BiH, pa tako i u Republici Srpskoj ima mjesta za sve dobronamjerne ljude i samo zajedno i posve poštujući jedni druge, u ustavnim i zakonskim pravima, kao i u onome što čini identitet svakog od konstitutivnih naroda kao i manjinskih zajednica, možemo izgraditi bolje, pravednije i sretnije društvo, što će od sada biti temeljni dio moga rada.
Osobitu zahvalnost za svu potporu iskazanu tijekom predizborne kampanje, a jednako i nakon izbornoga procesa, upućujem predsjedniku Hrvatskoga narodnog sabora BiH dr. Draganu Čoviću, kao i cjelokupnu vodstvu HNS-a, potom članovima izbornih stožera HDZ-a BiH, cjelokupnu članstvu i simpatizerima HDZ-a BiH, gradskim/općinskim odborima i temeljnim ograncima, brojnim volonterima, kao i svima koji su – na bilo koji način – pomogli da, slaveći izbornu pobjedu, već od danas, zajedno sa svojim političkim partnerima, možemo krenuti u nastavak procesa gospodarskog i kulturnog oporavka hrvatskoga naroda u RS-u, kao i svih građana ovoga entiteta, ali i vraćanja istinskoga dostojanstva našemu narodu u ovoj zemlji.davor pranjić - Novosti
Banja Luka, 3. studenoga 2022.

Continue Reading