Connect with us

BiH

Dr. Čović nazočio zajedničkoj sjednici vodstva Udruge Hrvata BiH Prsten i Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten

Danas je u Orašju u hotelu Navis održana zajednička sjednica Predsjedništva  Udruge Hrvata BiH Prsten i Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten na kojoj je nazočio i dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.

Obraćajući se nazočnim, predsjednik Čović pozdravio je aktivnosti Udruge Presten s obje strane granice, aktivnosti Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata koja djeluje u Bosni i Hercegovini i Udruge Hrvata BiH koja djeluje u Republici Hrvatskoj.

„Međusobnom sinergijom uspješno završavate sve projekte i stvarate nove vrijednosti za Hrvate u Bosni i Hercegovini i iz Bosne i Hercegovine. Iako ste  nepolitička udruga uspjeli ste očuvati pleter zajedništva i pomoći da hrvatski narod u BiH bude nikad snažniji“, istaknuo je dr. Čović te se zahvalio vodstvima Udruga Prsten na jasnoj viziji budućnosti hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini kao i na aktivnostima koje su činili na poboljšanju položaja hrvatskog naroda, očuvanju temeljnih vrijednosti, prosperiteta i jedinstva.

Sve nazočne pozdravili su i Pavo Zubak, predsjednik Udruge Hrvata BiH Prsten i Marijan Klaić, predsjednik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten.

Na održanoj sjednici uručene su Zahvalnice i iskaznice počasnim članovima UBHH Prsten sukladno odluci Upravnog odbora,  za osobit doprinos i zalaganje za ostvarivanje ciljeva i zadataka UBHH Prsten.

Zahvalnice su dobili: dr. Dragan Čović, Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, Pavo Zubak, Mijo Marić, Ivica Nuić, Marko Pipunić, Ilija Tolić i Marijan Biskić.

Continue Reading