Connect with us

Regija

Dopresjednik Republike Srpske dr.Davor Pranjić “sastao se s mons. Franjom Komaricom, biskupom banjolučkim u prostorijama biskupije u Banjoj Luci. Na sastanku su nazočili mons. Ivica Božinović i vlč. Ilija Kelić. “

Jučer sam se sastao s mons. Franjom Komaricom, biskupom banjolučkim u prostorijama biskupije u Banjoj Luci. Na sastanku su nazočili mons. Ivica Božinović i vlč. Ilija Kelić.
Razgovor koji smo vodili ponajprije je bio vezan za prilike naših ljudi na području Banjolučke biskupije, ali i za projekte od velike važnosti za katoličku zajednicu.
Upoznat sa situacijom kroz susrete sa župnicima župa koje pripadaju ovoj biskupiji i na koncu s biskupom, uvjeren sam da ćemo dobrom komunikacijom i koordiniranim djelovanjem osigurati opstanak i ostanak Hrvata na ovom području te pomoći u očuvanju župnih zajednica, a sve na korist općeg dobra.
Tijekom našeg susreta dotakli smo se pitanja potpore crkvenih organizacija te pomoći u radu Caritasa biskupije Banja Luka, s čijim sam potrebama i poteškoćama nedavno upoznat. Razgovarali smo, također, o rješavanju pitanja financijske prirode Katoličkog školskog centra u Banjoj Luci, opremanju informatičkog kabineta koji je neophodan za moderno odvijanje nastave te renoviranju unutrašnjosti ove ustanove od iznimne važnosti za sav naš puk i našu djecu – budućnost ove zemlje. Već sada radimo na modelima kojima ćemo osigurati sve što je potrebno kako bi ovaj školski centar nastavio funkcionirati u najboljem svjetlu, što mu i priliči.

 

Ono što me motivira su riječi biskupa koji je u razgovoru naglasio da zajedničkim snagama možemo puno više. “Nismo klonuli duhom, ali smo pomalo umorni od nagomilanih problema, no siguran sam da će Vaša mladost donijeti novu snagu u našu zajednicu.”, rekao je.
Moj cilj je da to tako i bude. Neka nam rad i trud donesu dobar plod, novu nadu i novo svjetlo koje će gorjeti za naše vrijedne ljude, našu zemlju, naš dom.
                                                    Autor:Dopresjednik Republike Srpske dr.Davor Pranjić
Urednica tropolje.info za Republiku Srpsku Milijana-Fox- Marić

Continue Reading