Connect with us

Magazin

Dok se predsjednik Srbije nada da će RS i Srbija biti jedno, Hrvati ne smiju pisnuti o entitetu!

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas kako se iskreno nada da će Srbija i Republika Srpska jednog dana biti jedno.Dok se predsjednik Srbije nada da će RS i Srbija biti jedno, Hrvati ne smiju pisnuti o entitetu!

“Na svu sreću, joÅ¡ uvijek Srbe ne hapse za izrečene želje, pa tako ih joÅ¡ uvijek možemo iznositi. Da, ja se zaista iskreno nadam kako ćemo jednoga dana biti jedno”, rekao je Nikolić novinarima na prilazu mostu na Drini koji je nazvan Bratoljub.

Njegove izjave ili želje nisu nepoznanica u bh javnosti i doživljavaju se čak u granicama normale što pokazuje određene i krajnje ciljeve srpske politike uopće. Naravno, Nikolić i srpska politika su se kroz sve ove godine od devedesetih izborili za ovakav status gdje mogu bez ikakvih konzekvenci puštati probne balone i to krajnje seperatističkog karaktera. Takva srpska politika ne nailazi na nekakve odveć žustre reakcije bh medija iako ne dolaze od bilo koga već od samog predsjednika susjedne države. E sad možete točno vidjeti da Srbija kontrolira situaciju u BiH i to točno onoliko koliki je zapravo njihov interes.

Kad su u pitanju medijske izjave npr. predsjednice Hrvatske onda bh medijski prostor dobiva potpuno druge konotacije i odreda svi muslimanski mediji se natječu tko će je više izvrijeđati i popljuvati. Naravno i to se može smatrati razumljivim zbog jako loše hrvatske politike prema BiH kao i neshvatljivo loše hrvatske politike u BiH. Mlaka i posve nerazumljiva hrvatska politika na obje pozicije gdje se gura nekakva besmislena i nemoguća europska BiH je kao savršena podloga za svemuslimanske napade po bh Hrvatima. Možete zamisliti da je predsjednica Grabar Kitarović izjavila da se nada da će Herceg Bosna i Hrvatska postati jednog dana jedno ili ajde da je pak izjavila nešto blaže naprimjer da Hrvati moraju imati svoj entitet (treći) u BiH, bila bi toliko napadana i izvrijeđana od muslimanskih nacionalista da bi izmišljali, poput primitivnog Fejzovića, raznorazne gadosti kao kad je Grabar Kitarović upozorila na opasnost od islamskog terorizma u BiH. Danas se to događa aktualnom hrvatskom vodstvu u BiH kad je u pitanju recimo Izborni zakon za koji bosanski unitaristi neće niti da čuju a prijedloge HNS-a po tom pitanju pojedini su radikalci okarakterizirali kao teški nacionalizam koji koketira s fašizmom. Naravno, po Hrvatima ili mlakonjama je dozvoljeno udariti iz svih oružja jer im se sasvim sigurno neće vratiti istom mjerom.

Dakle, zaključak je posve jasan! Srbi su od prvog dana imali svoj stav kad je u pitanju BiH a on je u prvi red stavio srpske nacionalne interese ispred svega, dok je Hrvatska u nekim razdobljima vladavine recimo Stipe Mesića vodila grubo izdajničku politiku gdje se sam Mesić osobno natjecao sa samim sobom kako što više napakostiti i politički nauditi bh Hrvatima. Doduše, od samih devedesetih hrvatska politika prema BiH je nikakva, toliko mlaka i jalova i kao takva prepoznata od unitarističkih snaga u BiH da se danas hrvatski političari ukoliko im nešto i izleti van moraju danima pravdati kako eto u BiH (muslimani) nisu nešto dobro razumjeli. Mislite li da će se vojvoda Nikolić nekom u BiH pravdati? Malo sutra!

ABCportal.info (IR)

TAGOVI

Continue Reading