Connect with us

Ekonomija

DODIK: Šulića smo predložili jer, po Zakonu, trebaju biti tri Bošnjaka u Vijeću ministara

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u intervjuu Srni govorio o prijedlogu SNSD-a da Denisa Šulića kandidira za ministra u Vijeću ministara, koji je izazvao dosta kritika u političkom Sarajevu. On je kazao da Republici Srpskoj pripadaju četiri ministra u Vijeću ministara, a Bošnjacima i Hrvatima po tri.

– Bošnjačka strana, odnosno Osmorka, ima namjeru ili se to predlaže da na jedno od tih mjesta predlože nekoga tko dolazi iz reda ostalih. Zakon o Vijeću ministara jasno kaže da Vijeće ministara čini jednak broj Bošnjaka, Srba i Hrvata i ako oni iz FBiH daju dva Bošnjaka i jednog ostalog to znači da mogu ići dva Srbina i dva Hrvata i zato je prijedlog Šulić da bi se pojačala ta razina odnosa koja ide na to da se imenuju po tri Bošnjaka, Srbina i Hrvata i jedan ostali – rekao je Dodik.

Dodaje da je tako odluka pala njima u ruke.

– Ova priča o tome kako će njegov glas prevladati apsolutno je netočna i to je samo politički obračun u FBiH koji ide za tim da destabilizira tu Osmorku i vrate na scenu SDA – kazao je Dodik.

Podsjećamo, ranije je bilo priče da Osmorka želi predložiti predsjednika Naše stranke Edina Fortu za ministra, a on se izjašnjava kao Ostali./HMS/

MINISTARSTVO FINANCIJA

Continue Reading