Connect with us

Ekonomija

DODIK: Republika Srpska nikome ne prijeti, ona želi slobodu

“Sretan Dan Republike Srpske, dragi građani, uvaženi sudionici defilea. Ovo je Republika Srpska, republika mira, koja nikome ne prijeti, koja želi slobodu”, izjavio je danas Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske u Istočnom Sarajevu na svečanom defilu koji je priređen povodom Dana Republike Srpske.

Dodik je podvukao da je u Republiku Srpsku dobrodošao svako tko je za mir.

“Po svakoj pravdi ovaj prostor pripada Srbima koji su se 9. siječnja organizirali i formirali svoju Republiku Srpsku. Ponosan sam što mogu svjedočiti republici koja je prošla period rata i izgradnje. Republika Srpska je ponosna. Mi nismo prijetnja nikome. Mi samo hoćemo kazati da smo spremni boriti se za svoju slobodu, naravno kroz politički život, a tu su i pripadnici policije koji su zaduženi za miran život svih nas”, naglasio je Dodik, prenose Nezavisne novine.

Prema njegovim riječima najveći kolosalni dio u stvaranju RS su dali borci RS, koja je zajedno sa policijom branila naše domove.

“Mnogi su ostali na braniku ove zemlje. Ovo je dan u kojem odajemo poštu svima koji su dali život za Republiku Srpsku”, rekao je Dodik i poručio:

“Odlučni smo da ostanemo ovdje i nećemo nigdje da idemo. Naša ljubav prema Srbije je prirodna i normalna”.

On smatra da srpski narod ima pravo na svoj demokratski izraz i na svoja okupljanja, te da to pravo dozvoljava i drugima.

“Ostali smo u BiH jer smo morali, jer je Dejtonski sporazum ispostavio novi politički sustav, u kojem je RS najznačajniji faktor tog političkog sustava. Onaj dan kada prihvate Ustav RS, mi ćemo se prilagoditi tom Ustavu. Ovaj narod hoće slobodu. Mi želimo da se Bošnjaci razvijaju i žive u miru. Pokušajte se naviknuti na RS zajednicu prosperiteta i razvoja. Ne možemo prihvatiti da neki lažni sud osporava stvaranje RS Ova republike je stvorena u miru, a ona koja je stvorena 1. ožujka je stvorena u krvi”, poručio je Milorad Dodik i podvukao da je sloboda ključna riječ srpskog naroda.

“Okupimo se oko Republike Srpske. Bez nje nema slobode, nema našeg opstanka na ovim prostorima. Živjela Srbija, živjela Republika Srpska, živio srpski narod”, rekao je Dodik na kraju, nakon čega su pripadnici MUP-a RS tradicionalno otpjevali pjesmu “Pukni zoro”./HMS/

Continue Reading