Connect with us

Scena

“Die Stimme” – Novi roman lijepe Hrvatice stiže u njemačke knjižare

“Die Stimme” (Glas) novi je roman autorice i urednice Fenix Magazina Marijane Dokoza koji će se od 1. srpnja naći u svim većim knjižarama u Njemačkoj. Roman izlazi u izdanju njemačke izdavačke kuće Dittrich Verlag.


Riječ je o njezinom petom romanu i prvom koji izlazi na njemačkom jeziku.

Radnja romana prepuna je misterioznih događaja koji se odvijaju iza uspješnog i naizgled idealnog života mlade liječnice Kiare iz njemačkog Tübingena. Danju i noću njoj se u bolnici u kojoj radi prikazuje tajanstvena mlada žena, odjevena u bijelu odjeću. Kiara nailazi na situacije koje joj ugrožavaju život. U bolnici je i teško oboljeli pacijent Luca kojemu Kiara posvećuje posebnu pažnju te koji ima ključnu ulogu vezanu uz tajanstvene događaje u bolnici.

U isto vrijeme slični događaji progone mladog poduzetnika Marcusa na drugom kraju svijeta, u Americi. On je doputovao iz Njemačke i vozeći se taksijem preko Brooklynskog mosta, ugledao je mladu djevojku kako stoji uz ogradu, istu onu koju je viđala i Kiara. Tim događajima prethodio je Marcusov pronalazak časopisa u njegovoj hotelskoj sobi, star sedamdeset godina u kojem je bio članak o misterioznoj djevojci.

Svi ti događaji odvode Marcusa, Kiaru i njezinu prijateljicu Katju u Port-au-Prince, gdje će otkriti tajne iz prošlosti ali i neke sadašnje kriminalne radnje.

Nakon romana “Die Stimme”, isti izdavač će izdati još jedan roman Marijane Dokoza. Riječ je o romanu “Grijesi” kojeg je u Hrvatskoj izdao Večernji list i koji je u godini izlaska bio nominiran za nagradu “Kiklop”.

“Die Stimme” se već može pronaći na  internetskim knjižarama kao što je Velbrueck.de.

Zvonko Bosnić/Fenix-magazin

Continue Reading