Connect with us

Priopćenja

Debitant Alen Poljak slavodobitnik 302. Sinjske alke

Sa sedam punata debitant Alen Poljak slavodobitnik je 302. Sinjske alke – viteške igre kojom se slavi pobjeda nad osmanskim osvajačima 14. kolovoza 1715. Predsjednica Hrvatske je slavodobitniku uručila sablju i zlatni prsten s hrvatskim grbom.

“Prva Alka i prva pobjeda – dobro sam se pripremio, dobro sam pripremio konja i rezultat je tu”, izjavio je za HRT slavodobitnik Alen Poljak koji je uz Alku osvojio i Čoju. Komentirajući činjenicu da su tek u trećoj trci alkari ‘proradili’ kazao je kako je za sve kriva velika vrućina. Pozvao je sve Sinjane da dođu na slavlje u njegove rodne Glavice.

Obraćajući se okupljenima predsjednica Hrvatske se prisjetila bitaka koje je hrvatski narod morao voditi na putu stvaranja slobodne i neovisne Hrvatske.

“Ponosni smo na sve povijesne pobjede. Žrtve su bile velike, ali nisu bile uzaludne”, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović. Mi danas, koji imamo sreću živjeti u miru pozvani smo istu odgovornost posvjedočiti izazovima svoga vremena. Posebno se to odnosi na sve nas koji obnašamo javne dužnosti. Imamo samo jednu obvezu – služiti interesima hrvatskog naroda i hrvatske države. Ali nijedna politika ne može biti uspješna ako se ne oslanja na narod – ako nema povjerenja u stvaralački potencijal hrvatskog čovjeka”, poručila je.

“Iz ljubavi prema domovini i poštovanja izrasta naša dužnost da sve svoje znanje i sposobnosti usmjerimo u stvaranje životnih uvjeta u kojima će svatko moći živjeti od svoga rada i izgradimo društvo u kojem će svačiji doprinos biti poštovan. Ova je naša domovina zemlja dobrih i darovitih ljudi u kojoj imamo sve pretpostavke u zajedništvu graditi bolju budućnost. Neka nam živi Alka i naša jedina voljena domovina Hrvatska”, poručila je predsjednica Hrvatske./HMS/

Continue Reading