Connect with us

Nogomet

Dario Srna ipak se oprostio od reprezentacije

Iako se izbornik Ante Čačić nadao kako će Darijo Srna ostati u reprezentaciji, kapetan hrvatske vrste ipak se oprostio od dresa Vatrenih.

Srna je svoju odluku objavio u razgovoru za internetsku stranicu Šahtara, kluba čiji dres nosi od 2003. godine.

-Iza mene je teÅ¡ko razdoblje, no uspio sam se odmoriti, barem mentalno. Morao sam krenuti dalje. ZavrÅ¡io sam karijeru u reprezentaciji, a za 10 dana ću napisati službeno pismo – kazao je Srna.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije je uoči Eura u Francuskoj najavio kako mu je to posljednje veliko natjecanje za Hrvatsku. U Francuskoj je odigrao sjajno, nije ga slomila niti očeva smrt zbog koje je nakratko napustio kamp nacionalne vrste. No, vratio se u Francusku otkrivši kako je to bila očeva želja te je uz podršku suigrača i navijača predvodio reprezentaciju do osvajanja prvog mjesta u skupini.

U dresu Hrvatske 34-godišnji Srna je odigrao 134 utakmice, od čega 68 s kapetanskom trakom, a pri tome je zabio i 22 gola.

Dario Srna je prošao sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a za A sastav je debitirao krajem 2002. godine u prijateljskom susretu protiv Rumunjske.

Od tada je bio standardni član prve momčadi, a nakon oproštaja Nike Kovača preuzeo je kapetansku vrpcu. Prva utakmica koju je odigrao kao kapetan bila je protiv Rumunjske u Bukureštu u veljači 2009. godine.

Njegovo prvo veliko natjecanje bio je Euro 2004. u Portugalu, gdje je nastupio u sve tri utakmice. Igrao je i na Europskom prvenstvu u Austriji i Å vicarskoj (2008.), EP-u u Poljskoj i Ukrajini (2012.), te na Euru u Francuskoj. Iza njega su i nastupi na dva svjetska prvenstva – 2006. godine u Njemačkoj i 2014. godine u Brazilu.

 

M.B.tropolje.info

Continue Reading