Connect with us

Sinovi povijesti

Dani žalosti i molitve za žrtve terorističkih napada u Parizu

Nakon napada u siječnju, nakon atentata ovoga tjedna u Beirutu i mnoštva drugih napada u posljednjim mjesecima, osobito u Nigeriji i drugim afričkim državama, naša je zemlja ponovno doživjela bol i žalost te se mora suočiti s barbarskom propagandom fanatičnih skupina, napisao je u poruci u povodu jučerašnjih terorističkih napada u Parizu pariški nadbiskup kardinal André Vingt-Trois, javlja Radio Vatikan.
Pozivam katolike u Parizu da mole za sestre i braću koji su jučer ubijeni, za njihove obitelji, za ranjene kao i za one koji su im pomogli, za sigurnosne snage koje su pod strašnim pritiskom, za našu vladu i našu zemlju kako bismo ostali čvrsti u jedinstvu i očuvali mir u srcima, stoji u poruci pariškog nadbiskupa.

Od župa je zatražio da se strogo pridržavaju sigurnosnih mjera javnih vlasti te da se subota 14. i nedjelja 15. studenoga proglase danima žalosti i molitve. Kardinal Vingt-Trois će sutra u 18.30 sati u katedrali Notre Dame predvoditi misu za žrtve napadâ.

Suočeni s nasiljem, molimo za milost da steknemo čvrsta srca bez mržnje. Neka se trijeznost i razboritost koju su dosad svi iskazali nastave u skorim tjednima i mjesecima; neka nitko ne dopusti da ga svlada panika ili mržnja. Molimo za milost da budemo mirotvorci. Ne trebamo nikada izgubiti nadu u mir, ako izgrađujemo pravednost, zaključio je pariški nadbiskup.

 

M.M. bpz.ba

Continue Reading