Connect with us

Crna kronika

DAN ŽALOSTI: Hrvatska odaje počast žrtvama napada u Bruxellesu!

sim toga u Zagrebu je u belgijskom veleposlanstvu otvorena knjiga žalosti, u koju će se upisati i premijer Tihomir Orešković. A to će moći napraviti i građani

U čast žrtvama terorističkog napada u Bruxellesu proglašena su tri dana žalosti, a potpora glavnom gradu Belgije stiže iz cijelog svijeta. Naime, u terorističkim napadima poginulo je najmanje 30 osoba, dok ih je 200 ranjeno.

Osim toga u Zagrebu je u belgijskom veleposlanstvu otvorena knjiga žalosti, u koju će se upisati i premijer Tihomir Orešković. A to će moći napraviti i građani

Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave RH na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te na zgradama u kojima su poslovni prostori. Osim toga, Grad Zagreb odao je počast žrtvama terorističkih napada u Bruxellesu. Naime, u Zagrebu u Ulici hrvatske bratske zajednic fontane su osvijetljene bojama belgijske zastave. Vlada je na sjednici u srijedu donijela odluku o proglašavanju dana žalosti, a ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač kazao je da je teroristički napad na glavni grad Belgije bio i “napad na Europsku uniju, srce Europe, znači i na nas”.

Podsjetimo, Dan žalosti označava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te na zgradama u kojima su poslovni prostori.

Ne održavaju se zabavne priredbe, a danu žalosti bit će prilagođeni i televizijski i radijski programi.

 

 tropolje.info

Continue Reading