Connect with us

Ostali sportovi

Damir Beljo boksa za svjetsku titulu

Najbolji bosanskohercegovački profesionalni boksač Damir Beljo će se 28. prosinca boriti za svjetski WBA pojas u “cruiser” kategoriji.
Neporaženi Hrvat iz Bosne i Hercegovine (rodom iz Rame s mostarskom adresom) će rukavice ukrstiti s Arsenom Goulamirianom u francuskom Marseilleu.

Fight Site je informaciju saznao ekskluzivno od Beljinog menadžera Ivana Dijakovića nakon što su dvije strane završile pregovore i potpisale konačni ugovor.

Posljednju pobjedu 35-godišnji Beljo je ubilježio u lipnju ove godine kada je na priredbi u Kaštel Kambelovcu svladao Laszla Penzesa. Tim slavljem je svoj ukupni profesionalni “score” podigao na 26-0 uz 21 nokaut. Beljo je prvi na ljestvici profesionalnih boksača koji dolaze iz Bosne i Hercegovine u “cruiser” kategoriji i 50. ukupno na svijetu.

Mostarac je od 2015. do 2016. u svom vlasništvu držao WBO titulu europskog prvaka što mu je do sada najveći uspjeh u karijeri. Prije nekoliko godina je trebao dobiti šansu boksati za svjetsku titulu, no ozlijedio se i tada nije mogao prihvatiti meč.

Armenac s francuskom putovnicom Goulamirian je također neporažen u profesionalnoj karijeri s 25 pobjeda, od čega je 17 ubilježio prekidom. Trenutačno je aktualni svjetski prvak (super) prema WBA federaciji, a ranije je bio privremeni svjetski WBA prvak u istoj kategoriji. U posljednjem meču, koji se održao prije dsetak dana u Parizu, je svladao Kanea Wattsa prekidom.

(www.jabuka.tv)

Continue Reading