Connect with us

Priopćenja

CVIJEĆE, VIJENCI I SVIJEĆE

NIKADA ZABORAVITI: Spomen na dvanaestoricu policajaca ubijenih ’91 u Borovu Selu!

Autor: HINA / A. Pranjić

Vijenci su položeni na grobove ubijenih policajaca u mjestima u kojima su pokopani.

U spomen na dvanaestoricu pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije, koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi iz zasjede ubili 2. svibnja 1991. u Borovu Selu, današnjem Borovu, cvijeće na njihove grobove u petak su položili i svijeće zapalili članovi izaslanstava Policijske uprave vukovarsko-srijemske.Policajci Stjepan Bošnjak (1955.), Antun Grbavac (1961.), Josip Culej (1966.), Mladen Šarić (1965.), Zdenko Perica (1965.), Zoran Grašić (1969.), Ivica Vučić (1961.), Luka Crnković (1970.), Marinko Petrušić (1966.), Janko Čović (1965.), Željko Hrala (1968.) i Mladen Čatić(1971.) ubijenu su iz zasjede, nakon što su u noći s 1. na 2. svibnja 1991. godine dvojicu njihovih kolega, tijekom redovite ophodnje, u Borovu zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi. U napadu je ranjen 21 policajac.

Na obljetnicu njihove pogibije 2. svibnja, vijence podno spomen-obilježja u središtu Borova položit će državna i druga izaslanstva koja će do spomen obilježja doći u mimohodu od ulaska u mjesto Borovo. Misa zadušnica bit će služena u vinkovačkoj župnoj crkvi sv. Euzebije i Poliona. Na stadionu HNK Cibalije održat će se atletske utrke u okviru Memorijala dvaanest redarstvenika.

Ranko Ostojić u 2. svibnja u Borovu selu

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, kao izaslanik predsjednika Vlade Zorana Milanovića, sudjelovat će u subotu, 2. svibnja 2015. godine u Borovu, s početkom 9:00 sati u obilježavanju 24. obljetnice Memorijala dvanaest redarstvenika.

Nakon mimohoda od ulaska u Borovo prema Spomen obilježju poginulim redarstvenicima, potpredsjednik Vlade s izaslanstvom položit će u ime Vlade Republike Hrvatske vijenac, zapaliti svijeću i prigodno se obratiti komemorativnome skupu, navodi se u priopćenju iz Vlade.

Continue Reading