Connect with us

Scena

ČOVIĆ U TREBINJU: Vjerujem da ćemo već u sedmom mjesecu dobiti pozitivan odgovor na aplikaciju

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović ocijenio je u Trebinju da će se BiH, iako je svima jasno da ne funkcioniramo kao uređeno društvo, ipak boriti za europski put.

„Vjerujem ipak da sve ono što je ispred nas možemo u narednih tridesetak dana završiti i da ćemo već u sedmom mjesecu, do predsjedavanja Slovačke u EU, dobiti pozitivan odgovor na našu aplikaciju, ali ispred nas ima jako mnogo posla, a jedan od njih je popis stanovništva“, rekao je Čović.

On je, kako prenose Nezavisne novine, kazao kako postoji puno stvari koje se trebaju realizirati u vremenu ispred nas i, kako objašnjava, „dokazati da možemo upravljati ovim sustavom“.

Čović dodaje da će, bez obzira na probleme koje imamo, i popis biti usvojen, te da je jasno da se on mora uskladiti na razini statističkih ureda BiH i RS i Federacije.

Upitan da komentira rad Suda i Tužiteljstva BiH, hrvatski član Predsjedništva BiH dodaje da, ukoliko želimo u EU onda moramo biti i organizirana država.

„Mi moramo biti prije svega pravna država, moramo organizirati sve institucije koje se vežu za pravnu državu na način koji će biti prihvatljiv standardima koji vrijede u demokratskom svijetu. mi smo danas daleko od njih, ali je na nama svima da taj proces potpuno promijenimo i vjerujem da će se kroz rezultate strukturalnog dijaloga stvoriti ambijent da potpuno drugačije pričamo o pravosudnim institucijama u BiH“, kazao je Čović tropolje.info

Continue Reading