Connect with us

Scena

ČOVIĆ U LIVNU: Javna poduzeća trebaju više investirati u HBŽ

Predsjednik HDZ BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamenta BiH i zamjenica predsjednika HDZ BiH Borjana Krišto, boravili su danas u službenoj posjeti Hercegbosanskoj županiji, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Na sastanku s načelnikom općine Livno Lukom Čelanom, razgovaralo se o aktualnoj gospodarskoj i političkoj situaciji u općini Livno i  važnim pitanjima koji se tiču općine. Načelnik općine, predstavio je dr. Čoviću razvojni program i izrazio nadu kako će se svi započeti projekti pravovremeno realizirati.

Na sastanku s dužnosnicima Vlade HBŽ-a, održanom u zgradi Vlade, na kojemu su boravili i predstavnici javnih poduzeća, govorilo se o glavnim projektima koje je pokrenula ili pokreće aktualna Vlada Hercegbosanske županije. Među ostalim, istaknuta je Strategija razvoja Hercegbosanske županije, Prostorni plan Hercegbosanske županije, Program javnih investicija, Akcijski plan Vlade županije za provedbu reformske Agende i Agenciju za razvoj Hercegbosanske županije.

Poseban naglasak stavljen je na urađene određene studije kao što je Prometno-prostorna studija, razvoj poljoprivrede i šumarstva i na stvaranju prostora za ulaganja investicija. Zaključeno je kako javna poduzeća teleoperateri, Elektroprivreda HZHB  i Hrvatska pošta trebaju više investirati na području Hercegbosanske županije.

Poslije sastanka u zgradi Vlade, visoko izaslanstvo na čelu sa dr. Draganom Čovićem i Borjanom Krišto, održalo je sastanak u prostorijama HDZ-a BiH s članovima     ŽO HDZ-a BiH HBŽ.

Nakon završenih sastanaka Čović je: „Danas smo u prigodi da možemo preuzeti na sebe i kazati jasno da smo spremni rješavati sve probleme žitelja Hercegbosanske županije. Ohrabren sam s onim što mi danas radimo i što se sa viših razina vlasti BiH i Federacije BiH može ponuditi sutra i Vladi Hercegbosanske županije, ali jednako tako i načelnicima općina“. bpz.ba

Continue Reading