Connect with us

Ljubav

ČOVIĆ S GRABAR KITAROVIĆ, PUTINOM I MACRONOM: Uspijeh Hrvatske uspijeh je i Hrvata iz BiH

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović prisustvovao je utakmici finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji između Francuske i Hrvatske.

Čović je završnu utakmicu Svjetskog prvenstva u nogometu pratio u društvu ruskog predsjednika Vladimira Putina, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović..

U prijateljskom raspoloženju su bodrili dvije reprezentacije, koje su zasluženo osigurale učešće u veličanstvenom duelu koji odlučuje o prvaku svijeta.

Čović se predsjedniku Putinu zahvalio na gostoprimstvu i sjajnoj organizaciji prvenstva, ali i ruskom narodu koji je tijekom natjecanja ugostio navijače iz cijelog svijeta, te pokazao svoje dobronamjerno i prijateljsko lice.

Kazao je još kako Moskva danas odiše kosmopolitskim i sportskim duhom, koji bez sumnje šalje pozitivnu sliku u cijeli svijet. Predsjedniku Macronu je poželio sreću u finalnom duelu, te izrazio spremnost za realizaciju skorog bilateralnog susreta. Složili su se da večeras treba pobijediti bolja ekipa.

Predsjednici Grabar-Kitarović je također poželio sreću i uspjeh. U prijateljskom razgovoru je istaknuo kako je današnji dan poseban i za Hrvate BiH, jer je uspjeh hrvatske reprezentacije ujedno i uspjeh hrvatskog naroda u cjelini, koji je s nestrpljenjem i radošću iščekivao nastup svoje reprezentacije i u svojoj domovini BiH.

Usprkos nadanju i očekivanjima, na kraju susreta je Čović čestitao predsjedniku Macronu na pobjedi ekipe njegove zemlje, koja je po drugi put postala nogometni prvak svijeta.

Continue Reading