Connect with us

Regija

ČOVIĆ: Pitanje Ustavnog suda, odnosno stranih sudaca, Izbornog zakona BiH i državne imovine mora biti riješeno do kraja godine

Pitanje Ustavnog suda, odnosno stranih sudaca, Izbornog zakona BiH i državne imovine mora biti riješeno do kraja godine, bez ucjena i uvjetovanja i prividnog protektorata, izjavio je za emisiju “Odbrojavanje” BHT1 Dragan Čović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, i lider HDZ-a BiH.

-Ako netko kaže da vaš Ustav nije dobar, a rezultat je Pariškog ili Daytonskog mirovnog sporazuma, onda je to znak da treba temeljito mijenjtai ustav. Jesmo li mi spremni za takvo nešto? I sada kada na jednu stranu stavimo Ustav i Ustavni sud, koji mora donostii neke zakone o tome jesu li naši propisi usklađeni s tim ustavom, a netko s vana govori da su neke naše odluke diskriminirajuće, bit će njih još. Imaju i presude Begić, to je jedna fina politička igra.”

Osobno mislim da legitimno predstavljanje konstituvnih naroda u institucijama gdje se donose odluke u domovima naroda i Predsjedništvo mora zaživjeti kao takvo, rekao je Čović.

“Ti ljudi moraju biti predstavnici tog naroda, a koga će oni izabrati a to je njihovo. Hrvatski član Predsjedništva mora biti izabran od strane hrvatskog naroda.”

Bosna i Hercegovina će biti europska država, ona će ući u NATO savez, naglasio je on

“Ona je nedjeljiva, zapamtite to, a kako ćemo se organizirati unutar to je do nas i mi moramo to odlučiti./HMS/

Continue Reading