Connect with us

Sinovi povijesti

ČOVIĆ: HDZ treba pružiti ruku svakom Hrvatu u BiH

U povodu obilježavanja 26. obljetnice osnutka OO HDZ BiH Žepče jučer je u Domu kulture Žepče održana svečana akademija OO HDZ BiH Žepče. Prije početka svečane akademije, izaslanstvo predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH dr. Draganom Čovićem i predsjednikom OO HDZ BiH Žepče Josipom Martićem zajedno s gostima, položili su vijence i zapalili svijeće na središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima u Žepču, prenosi HMS.

Svečani program započeo je intoniranjem himne i odavanjem počasti umrlim i poginulim članovima HDZ BiH te svim poginulim braniteljima općine Žepče. Na početku sve nazočne u ime domaćina pozdravio je predsjednik OO HDZ BiH Žepče i ministar prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH Josip Martić koji je stranačkim kolegicama i kolegama čestitao ovu značajnu obljetnicu.

čović žepče

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović je pozdravio nazočne i čestitao 26. obljetnicu općinske organizacije Žepče.

– Upućujem veliki pozdrav onima koji su osnovali HDZ BiH u Žepče koji je danas osnažen općinskom organizacijom Mladeži HDZ-a BiH, Zajednicom žena HDZ-a BiH KKK i predstavnicima utemeljitelja HDZ-a BiH. U zadnje vrijeme sve se jače čuje glas o poziciji i položaju Hrvata u BiH. HDZ treba i dalje biti ključna odrednica oko koje ćemo se okupljati i koja će držati razinu zaštite onog ljudskog među narodima u BiH, biti snaga vodilja koja će uvijek moći pružiti ruku svakom Hrvatu diljem BiH kada je u pitanju obespravljenost. Nadam se i duboko vjerujem da nam to ulijeva nadu i daje snagu da i dalje ustrajemo na jednakopravnosti. Svoj posao trebamo nastaviti te pokazati odlučnost i zajedništvo i na ovim predstojećim Lokalnim izborima“, rekao je predsjednik Čović.

Svečanoj akademiji povodom 25. obljetnice nazočili su članovi Općinskih odbora HDZ BiH Žepče, članice općinskog odbora Organizacije žena HDZ BiH Žepče Kraljica Katarina Kosača, kao i članovi općinskog odbora Organizacije mladeži HDZ BiH Žepče, predsjednici Izvršnih odbora, temeljnih ogranaka OO HDZ BiH Žepče, temeljnih ogranaka Zajednice žena i organizacije Mladeži HDZ BiH Žepče, predstavnici utemeljitelja HDZ, dužnosnici stranke na općinskoj razini, vijećnici HDZ BiH u OV Žepče te gosti.

Na kraju svečanog programa druženje se nastavilo u Domu kulture Žepče, priopćeno je iz HDZ-a BiH./HMS/

Povezane vijesti tropolje.info

Continue Reading