Connect with us

Magazin

Čović: Dobit ćemo jasan odgovor na to što žele Hrvati i kako to ostvariti

vjerujem kako će konferencija dati odgovor na izraženo zavidno jedinstvo hrvatskog naroda u BiH, ali i dati odgovor na pitanja kako birati svoje predstavnike i utjecati na donošenje svih odluka – kazao je Čović

Hrvatski član PredsjedniÅ¡tva BiH Dragan ÄŒović izrazio je zadovoljstvo zbog velikog interesa za znanstveni skup „Hrvati Bosne i Hercegovine – nositelji europskih vrijednosti?“ koji se u četvrtak i petak u organizaciji njegovog ureda održava u Neumu.ÄŒović: Dobit ćemo jasan odgovor na to Å¡to žele Hrvati i kako to ostvariti

Čović u izjavi za Fenu kaže da su organizatori postavili sebi cilj da u relativno kratkom razdoblju od šest mjeseci organiziraju znanstveni skup i osiguraju dovoljnu nazočnost svih onih kojima su se izravno obratili. U tomu se, kaže, u potpunosti uspjelo, jer će deseci znanstvenika u Neumu dati svoj doprinos pogledu na povijest, sadašnjost i budućnost Hrvata u BiH, bez obzira je li riječ o baštini bh. Hrvata, europskim vrijednostima i europskom putu ili pak o reorganizaciji BiH kao modernom društvu.

Konferencija je, ističe Čović, postavljena tako da u konačnici imamo vrlo jasan odgovor na to što žele Hrvati kao narod i kako to ostvariti.

-Vjerujem da ćemo u vrijeme kad u Parlamentu BiH budu ključni dokumenti kojima želimo posvetiti ovu godinu, imati i međunarodnu javnost uveliko pripremljenu na hrvatske političke stavove s potporom znanstvenih krugova. Poruke s konferencije želimo da budu cjelovite, sagledane sa znanstvene razine te da podrže ključne idejekoje kao narod zagovaramo u BiH. Ja ću naglasak stavljati na ustavnu i institucionalnu ravnopravnost i vjerujem kako će konferencija dati odgovor na izraženo zavidno jedinstvo hrvatskog naroda u BiH, ali i dati odgovor na pitanja kako birati svoje predstavnike i utjecati na donošenje svih odluka – kazao je Čović za Fenu.

Continue Reading