Connect with us

Sinovi povijesti

ČOVIĆ: BiH preživjela zahvaljujući HR HB

Svečanoj akedmiji kojom je obilježena 24. obljetnica utemeljenja Hrvatske Republike Herceg Bosne nazočili su, među ostalima i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr Dragan Čović, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog Sabora BiH dr Božo Ljubić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, čelnici Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta BiH Bariša Čolak i Borjana Krišto, i drugi hrvatski dužnosnici.

“Došlo je konačno krajnje vrijeme da BiH uredimo po mjrii svih naroda. To je jedan zadatak koji je pred nama. Herceg Bosna je bila jedan veliki projekt da bi BiH uopće preživjela, kazao je predsjedatelj Predsjedništva BiH dr Dragan Čović novinarima uoči svečane akedmije, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Govoreći o svojim očekivanjima od pravosnažne presude Haškog suda političkim i vojnim dužnosnicima HR HB Čović je kazao kako o presudi odlučuje sudsko vijeće.

-Duboko sam uvjeren da pet ljudi koji se nalaze u Haagu i jedan u Zagrebu ničin nisu zaslužili da se danas ima takav odnos prema njima.

Govoreći, pak o knjizi dr Prlića rekao je kako ona “govori i dokumentira značaj projekta Herceg Bosne u okviru BiH”./HMS/

Continue Reading