Connect with us

Scena

ĆOSIĆ: ŽZH oblikuje turističku ponudu prema potrebama modernog čovjeka

Izlagački prostor Županije Zapadnohercegovačke dobio je posebno priznanje za najbolje predstavljanje na Sajmu gospodarstva u Mostaru. Predsjednik Vlade ŽZH rekao je novinarima da se nada da je ova nagrada uistinu i priznanje za predstavljanje jer je to i bio cilj kada se krenulo u realizaciju  projekta, javlja Hrvatski Medijski Servis. 

Čosić je istaknuo da je cilj Vlade ŽZH bio napraviti štand gdje će se promovirati sve ono što se radi u ŽZH. „Prije svega, željeli smo predstaviti naše projekte koji su vezani za ruralni razvoj i turizam. Tu vidimo neiskorišteni potencijal, a pod time podrazumijevamo i naše potencijale u poljoprivrednoj proizvodnji“, rekao je Ćosić.

Predsjednik Vlade ŽZH istaknuo je da je svjestan da potrebe modernog čovjeka u najvećoj mjeri oblikuju kreiranje turističke ponude. „Mi se tu prepoznajemo kao destinacija koja će na najbolji način predstaviti ponudu naše županije, a što je vezano za moderniji pristup u prezentiranju turističke ponude. Našli smo način kako ćemo sve to prezentirati na poseban i zanimljiv način ovdje na Mostarskom sajmu. Ljudi au to prepoznali i dodijelili nam priznanje“, rekao je Ćosić.

Inače Županija Zapadnohercegovačka na svome izložbenom prostoru u sklopu Sajma gospodarstva u Mostaru priredila je virtualnu šetnju Parkom prirode Blidinje, Vrelom Borak (rijeka Lištica), Vodopadom Kravica, te Peć Mlinima (vrelo rijeke Tihaljine). Video snimljen pomoću dronova reproducira se posebnom tehnologijom kroz proširenu stvarnost pomoću VR naočala, tako da gledatelj ima osjećaj da se stvarno nalazi na navedenim lokalitetima.

Continue Reading