Connect with us

Kultura

Čitluk: Osigurana sredstva za kupnju vozila za djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

Danas su Edukacijsko-rehabilitacijski centar “Sveti Josip Radnik” posjetili predstavnici županijske vlasti Tomislav Martinović, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNŽ, Ivo Bevanda, ministar prometa i veza i Milenko Bevanda, ministar zdravstva HNŽ.

Županijski predstavnici su ravnateljicu Mateu Brekalo informirali o osiguranju sredstava u iznosu 110.000,00 KM sa namjenom sufinanciranja nabavke vozila za prijevoz djecu s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Aktualno vozilo Udruge je nabavljeno 2009. godine te je najveći prioritet Ustanove svakako nabavka novog vozila. Podsjećamo da je preko ustanove “Sveti Josip Radnik” osiguran prijevoz djece do Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama u Mostaru te prijevoz djece iz Udruge “Susret” do njihovih kuća.

Ravnateljica je dužnosnike HNŽ upoznala sa aktualnom situacijom i aktivnostima Ustanove.

– Ponosni smo na činjenicu da su u prvih mjesec dana aktualne Vlade osigurana sredstva za sufinanciranje nabavke novog vozila. Tu stavku smo ugradili u Vladin prijedlog proračuna kojega je usvojila Skupština HNŽ. Ostatak sredstava osiguran je preko Općine Čitluk i grupe gospodarstvenika sa područja općine Čitluk. Financiranje ustanove “Sveti Josip Radnik” je ranijih godina osigurano kroz proračune HNŽ i Općine Čitluk te će zasigurno tako biti i u budućnosti – rekao je Ivo Bevanda, ministar prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije.

Tomislav Martinović, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNŽ i Milenko Bevanda, ministar zdravstva HNŽ, nakon sastanka osvrnuli su se na osiguravanje financijskih sredstva za nesmetan rad Edukacijsko-rehabilitacijskog centra Sveti Josip Radnik i istaknuli kako je Ustanova u 2023. godini uvrštena u proračun te da se za ovu i slične ustanove kontinuirano nastoje osigurati dodatna sredstva u skladu s prioritetima pa su tako, ubrzo nakon dolaska nove Vlade, osigurana ranije spomenuta sredstva za nabavku specijaliziranog vozila za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom./HMS/

Continue Reading