Connect with us

Ekonomija

ČITLUK Krišto otvorila Dane berbe grožđa Brotnjo 2023.

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto otvorila je danas turističko-kulturno-gospodarstvenu manifestaciju 68. Dani berbe grožđa Brotnjo 2023.

– Na današnjoj svečanosti imat ćemo priliku da nam se predstave brojna kulturno-umjetnička društva, klape kao i pojedinci, a napose ono zbog čega smo se okupili, gdje će hercegovački vinari imati priliku predstaviti nam vrhunska, kvalitetna, hercegovačka vina te nam ponuditi i gastronomske specijalitete ovoga kraja. Kada govorimo o našim vinima i vinarima, spomenula bih svakako i usvajanje novog Zakona o organizaciji tržišta vina u BiH, kojim se između ostalog osigurava bolja konkurentnost i bolji pristup proizvođačima vina iz Bosne i Hercegovine europskim i svjetskim tržištima – kazala je Krišto.

Čestitala je zbog uspješne organizacije manifestacije i poželjela da preraste okvire naše zemlje i postane manifestacija međunarodnog karaktera. Poželjela je mnogo uspjeha vrijednim vinarima u čijim kvalitetnim vinima se uživa širom regije podsjetivši da tko ima dobro vino, ima i dobre prijatelje./HMS

/

Continue Reading