Connect with us

Sinovi povijesti

Čavara: Izlaz je u SBB-u, a DF je fiktivno izašao iz vlasti

Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH i potpredsjednik HDZ-a BiH, kazao je da će sastanak predstavnika HDZ-a BiH i SDA biti održan u sljedeću srijedu.

Tada će, kako je za Avaz rekao kaže Čavara, biti govora o novonastaloj situaciji. Također je dodao kako će se razgovarati i o „raščišćavanju“ situacije u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine. Njegova reakcija dolazi nakon objave BPS-a da se povlači iz pregovora s SDA o novoj parlamentarnoj većini na svim razinama.

– Jedini izlaz vidimo u partnerstvu s jakim strankama, koje su dobile povjerenje građana i naroda u Federaciji BiH i sličnog su političkog opredjeljenja te spremne za reforme. U ovoj situaciji smatramo kako je najrealniji partner SBB. Time bismo dobili stabilnu većinu. Isto tako smatramo, govorim o osobnom stavu, da to treba napraviti na svim razinama, pa i na državnoj razini, kazao je Čavara.

Predsjednik Federacije BiH je dodao kako bi DF konačno trebao reći ostaje li u vlasti, iz koje je izašao tek fiktivno, a i dalje u svojim rukama drži pozicije kojima kontrolira funkcioniranje vlasti tropolje.info

Continue Reading