Connect with us

Scena

BURA U HNS-u: Vrdoljak ponudio ostavku na mjesto predsjednika

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak najavio je da će dati mandat na raspolaganje, a u izjavi novinarima nakon sastanka užeg vodstva stranke priznao je da je razgovarao s HDZ-om.
 

‘Spreman sam i hoću dati mandat na raspolaganje. Dat ću sve ostavke ovog svijeta. Nema cijeneza bolju Hrvatsku. Želim Hrvatsku napraviti boljom i ako treba platit osobnim rejtingom’, poručio je nakon sjednice užeg stranačkog vodstva šef HNS-a Ivan Vrdoljak.

‘Nemam nikakvih ograda da karijeru stavim iza HNS-a i građana. Nisam gradio karijeru da bi preživljavao’, kazao je Vrdoljak.

O njegovom mandatu odlučit će, kazao je, stranačka tijela. Priznao je i da je, iako je Predsjedništvo stranke odlučilo prije mjesec dana da neće u koaliciju s HDZ-om, razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.

‘S premijerom sam vodio razgovore kako bih to mogao prezentirati pred strankom, da čujem kakve su mu namjere’, rekao je. ‘Tko sam ja da usmjeravam budućnost stranke, Predsjedništvo će raspravljati o tome, kao i Središnji odbor’, rekao je Vrdoljak.

O Vrdoljakovoj ostavci počelo se spekulirati već sinoć. Tada su iz stranke dolazile informacije da on o tome razmišlja, no hoće li u stranci i nju prihvatiti, tek se treba vidjeti.

Izjavu nakon sastanka dao je i član HNS-ovog Predsjedništva Matija Posavec. ‘HNS se suočio s rezultatom lokalnih izbora koji su slabiji nego ranijih godina. Neke utakmice dobijete, neke izgubite’, kazao je Posavec.Poručio je kako će rezultate izbora analizirati i Predsjedništvo i Središnji odbor i onda donijeti odluku. Upitan je li bilo riječ o ostavci Ivana Vrdoljaka na mjesto predsjednika HNS-a, Posavec je kazao da se o tome nije razgovaralo, ali da se razgovaralo o ‘davanju mandata na raspolaganje’, o čemu će raspravljati stranačka tijela.

Bez komentara su iz stranke izašle i Vesna Pusić i Anka Mrak Taritaš. Upravo su one najviše zamjerile predsjedniku stranke spekulacije o koaliciji s HDZ-om te kasnonoćno tvitanje.

MP/Hina/foto:pxll

Continue Reading