Connect with us

Kultura

Bradara: BiH više nema mogućnosti za bilo kakve blokade

Gošća emisije Špica na Televiziji Sarajevo, bila je članica Predsjedništva HDZ-a BiH, Lidija Bradara, gdje je govorila o značaju partnerstva Osmorke i HDZ-a, ali i o imenovanju na poziciju predsjednice Federacije te potencijalnim opstrukcijama imenovanja potpredsjednika.

Kako kaže Bradara, čeka se konačna potvrda, a do tada nitko ništa sa sigurnošću ne zna. Ipak, u određenim Klubovima naroda je situacija jasnija.

„Ono što je u Klubu hrvatskog naroda jasno to je više od dvotrećinske potpore za vjerovatno kandidata Hrvatskog narodnog sabora BiH, to jest moju malenkost, a onda u Klubu Srba također je poprilično čista situacija, i u Klubu Bošnjaka je to još uvijek poprilično neizvjesno“, tvrdi Bradara, članica Predsjedništva HDZ-a.

Bradara je govorila i o budućem odnosu i partnerstvu sa osam različitih stranaka.

„Ako ima volje, ima i načina. Postoji nešto što se zove politička korektnost. Mislim da se kroz kompromise i želju da ne namećete svoja rješenja drugima, sva pitanja mogu rješavati. Vjerovatno Osmorki, kako se to žargonski zove, neće biti lako, ali i HDZ unutar HNS-a funkcionira sa velikim brojem stranaka i nadam se da ako su iskreni partneri iz Osmorke, da će oni naći načina kako zajednički funkcionirati ukoliko to nekada izgleda kao da nemaju sličnosti“, kazala je Bradara.

Kada je riječ o mogućim opstrukcijama, nada se da ih neće biti.

“Ova zemlja nema više nikakve mogućnosti za blokade, nadam se ih neće biti i nadam se da ćemo nakon osam godina dobiti vlast u Federaciji”, zaključila je Bradara

Continue Reading