Paklen izborni plan ovih dana se režirao u Istočnom Mostaru. U prostorijama Islamske zajednice u Mostaru okupili su se svi politički lideri SDA, SDP, Naše stranke, Narod i Pravda, DF I dr. Sastanak je vodio muftija mostarski Salem ef. Dedović. Izbori za Grad Mostar bili su jedina tema. E. Dedović tražio je opću mobilizaciju muslimana. Rekao je da se nalazimo u 1992. godini kad su Hrvati pucali, palili, klali. Ako se ne mobiliziramo i dalje će to nastaviti. Politički lideri tražili su da se oglasi i sam ef. Dedović. Da digne glas i pomogne protiv Hrvatske najezde. Očito je da su rukavice bačene. Borba u zadnjoj sedmici slijedi. Brutalno.

Zeljko Komsic ,za Presjednika BiH DF - Community | Facebook

Evo dijele obraćanja, hutbe muftije mostarskog: Glasajte, Mostar je važan, više je od Grada

Draga braćo, … budućnost ovoga grada u ovom našem vremenu rješava se putem izbora koji se održavaju nakon dugog vremenskog zastoja. Imati demokratsko pravo izbora i odlučivanja velika je vrijednost. Ona se ne smije banalizirati. Čujemo i takve koji kažu da se ništa ne mijenja izlaskom na izbore ( takvi bojkotiraju i ne glasaju). To nije uredu, takvi ništa i ne pokušavaju, već su hrđav primjer drugima kako se banalizira vrijedno građansko demokratsko pravo. Prisjetimo se ne tako davnoga vremena kada kao narod niti kao društvo nismo imali takvog prava, i koliko li je samo u muslimanskom svijetu i svijetu uopće naroda kojima je uskraćeno to pravo. Mostar je paradigma države Bosne i Hercegovine.

I zato jeste Mostar važan, on je više od Grada, on je sudbinska kapija ove zemlje i njen čvrsti bedem. Naša sudbina u njemu zavisi od djelā nas samih i Božije pomoći.

RADILI SU PROTIV GRAĐANA I DRŽAVE Game over za SBB i DF

Učinite ono što je do vas; izađite na izbore i glasajte po savjesti. Posebno bih apelirao na mlade ljude da obavezno iskoriste demokratsko pravo koje imaju.

Nemojte biti nemarni i dopustiti da vas iko zavede. Politika i politički život u suštini nisu prljave stvari. Ne treba ih prepustiti nedostojnim ljudma. Od politike zavise životna pitanja. A u Mostaru i više od toga. Zato Vas molim, da čuvajući svoje zdravlje svi obavezno izađemo na birališta i glasamo!

Neka Dragi Bog dâ mudrosti, pameti i razboritosti svima, a sačuva nas od loših izbora i slabosti nas samih. Amin!”