Connect with us

Sinovi povijesti

Biskup Vlado Košić primio umirovljenog generala HV-a Zlatana Miju Jelića i Darija Kordića

Sisački biskup Vlado Košić primio je u petak 15. siječnja u sisačkom Velikom Kaptolu umirovljenog generala HV-a Zlatana Miju Jelića i bivšeg haškog uznika Darija Kordića, priopćeno je iz Sisačke biskupije.

General Jelić je ovom prigodom biskupa upoznao s optužnicama protiv hrvatskih časnika Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske u monstruoznoj konstrukciji „zajedničkog zločinačkog pothvata“ koji se stavlja na teret čitavoj Hrvatskoj, od pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana, preko šestorice u Haagu pa do svih zapovjednika i vojnika HVO-a i HV-a s obzirom na ratna djelovanja u BIH za vrijeme Domovinskog rata.

Biskup Košić je izrazio potporu pravednoj borbi za istinu hrvatskih branitelja u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, bez čijeg otpora srpskoj agresiji države BiH danas ne bi bilo, i izrazio nadu da će uz Božju pomoć i molitvu hrvatskoga naroda istina pobijediti te da će hrvatski narod opstati u BiH.

>>Zlatan Mijo Jelić: Ja sam umirovljeni general HV-a i nemam od čega i koga bježati

Podsjetimo, general Jelić je nakon podizanja optužnice temeljene na konstrukciji „zajedničkog zločinačkog pothvata“ najavio kako će, kao hrvatski državljanin i general HV-a, ustrajati na tome da sudski predmet preuzme pravosuđe Republike Hrvatske te će po svim točkama, ukoliko ona bude potvrđena, nastojati dokazati neutemeljenost optužnice i kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret.

 

M.M. tropolje.info

Continue Reading