Connect with us

Sinovi povijesti

Biskup Vlado Košić: Ne glasajte za one koji su digli ruku za ‘Lex Perković’

SISAČKI biskup mons. Vlado Košić, koji je na blagdan Velike Gospe predvodio euharistijsko slavlje u svetištu Majke naših stradanja u Gori, poručio da bi jedan od kriterija za izbor nove vlasti trebao biti i lustracija, koja je započela u Njemačkoj presudom Perkoviću i Mustaću, a koja je zapravo presuda cijelom jugokomunističkom sistemu.

“Treba reći da dana 3. kolovoza o. g. u Njemačkoj nisu osuđena tek dvojica udbaša nego čitav jugo-komunistički sustav koji je ubijao hrvatske domoljube u inozemstvu. To nije dovoljno jasno rečeno, zato ponavljam: osuđena je komunistička Jugoslavija kao teroristička država i njezin komunistički režim kao zločinački jer je ubijao Hrvate i u inozemstvu! Stoga danas više ne mogu Hrvatskom vladati oni koji su štitili i štite ubojice i taj zločinački režim. To treba jednom zauvijek prestati!”

Biskup Košić je predložio da se pogleda tko je u Hrvatskom saboru 2013. glasao za „Lex Perković“, da se objave imena tih saborskih zastupnika i da se njima ne da glas na izborima.

“Možda bi bilo dobro poslušati jednog bivšeg narodnog zastupnika u Hrvatskom saboru koji je predložio da se objavi popis svih onih koji su u Saboru 28. lipnja 2013. glasovali za zakon o zaštiti udbaša ‘pa da birači na skorim izborima znaju kada budu glasovali tko su bili zaštitnici ubojica i zločinaca’ i nipošto njih ne biraju. Molimo Gospodina i njegovu presvetu Majku da nam se smiluje i učini od naše Hrvatske mjesto svoga trajnog prebivališta gdje će sav naš život biti trajna hvala Bogu, a one koji služe đavolskom zmaju i herodima odstraniti i zauvijek spriječiti u njihovim naumima”, poručio je okupljenima.

Biskup Košić dao je još nekoliko savjeta o glasanju na parlamentarnim izborima 11. rujna.

“Utecimo se Majci Mariji s molbom da nam izmoli da na vlast dođu čestiti ljudi, oni kojima će na prvom mjestu na srcu biti zajedničko a ne njihovo osobno dobro. Koji će biti hrabri obračunati se s financijskom i političkom korupcijom, koji će nas već jednom osloboditi jugo-komunističkog nasljeđa te provesti lustraciju da ne moramo gledati u Njemačku, već da sami odbacimo one koji su, poput kralja Heroda, činili zločine nad našim narodom i tolika desetljeća ga progonili te se i danas osjeća robom u vlastitoj zemlji, koja jest oslobođena ali nije očišćena od prljavština starih laži i nametnutog nam beznađa.

Lustrirati znači osvijetliti: svjetlom Evanđelja, Kristovim svjetlom, koje nam je dala Marija trebamo osvijetliti svoju prošlost i sadašnjost te otkriti što je ono što nas čini nesposobnima za budućnost i to odbaciti. To možemo učiniti na predstojećim izborima”, ustvrdio je Košić.

Uoči blagdana Velike Gospe, 13. kolovoza, biskup Košić je na svome Facebook profilu objavio kako „Plenković zaslužuje biti premijer” jer je „izrazio zgražanje nad činjenicom da Milanović posjećuje USKOK i DORH i od njih prima tajne informacije“ te je „ustvrdio da politika i sudstvo nisu jasno razdvojeni“.

“Gledao sam sinoć politički sraz dvaju stranačkih lidera, pretendenata na mjesto premijera. Rekao bih da je sve to predugo trajalo, pogotovo što smo morali gledati već potrošenog bivšeg premijera, za to treba imati živce.

Milanović, međutim, i nije bio tako loš. Recimo, čak se i rukovao sa suparnikom, a sjećam se da predsjednici RH nije htio pružiti ruku. Dakle, pokazuje neki napredak što se tiče bontona. No u iznošenju stavova ni traga od umjerenosti i skromnosti – neprestano je poučavao svog konkurenta, pravio se sveznadarom.

Plenković je, naprotiv, bio i previše fin i obazriv jer, ako je on izazivač, očekivalo bi se da suparnika jače ‘nagazi’, zar ne”, napisao je sisački biskup, koji se otvoreno iznosi svoje stavove u javnosti.

M.M./Foto:pxll tropolje.info

Continue Reading