Connect with us

Kultura

Biskup Palić predvodio božićnu misu u mostarskoj katedrali: Život bez Boga je hladan i besmislen

Božićnu misu u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve pred brojnim vjernicima predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Mostarski biskup istakao je kako je jedina riječ koja sažima Božić i božićno otajstvo Božija ljubav prema svijetu i čovjeku.

Foto: Fena

– I od svih religija na svijetu kršćanska vjera je jedina koja navješta da nas Bog toliko voli da je postao jedan od nas. I to nije sve. Bog nas toliko voli da je postao čovjekom u svome sinu Isusu Kristu da umre za nas, kako bismo bili spašeni od grijeha. To je bit kršćanske vjere. Zato na Božić slavimo ulazak svemogućega Boga u ovu našu ljudsku povijest u liku siromašnog i nemoćnog djeteta – naglasio je biskup Palić.

Dodao je kako je život bez Boga hladan i besmislen i da to svjedoče i okolnosti u kojima živimo.

Foto: Fena

– Iz dana u dan suočavamo se da se gubi ravnoteža našega okoliša, da je stabilnost međunarodnog poretka potkopana nasiljem ratovanja, da je dobrobit naše braće i sestara ugrožena nepravdom i zlim nakanama i sebičnim ponašanjem pojedinaca. Suočavamo se s izazovima ekonomskih poteškoća….I ovo naše slavlje Božića i ova naša liturgijska okupljanja možda je u ovom negostoljubivom i neprijateljskom svijetu mali, ali je veoma učinkoviti znak pobjede svjetla u tami.

Svima vama želim da vas obasja ovo svjetlo i da mir djeteta Isusa zahvati srca svih nas ovoga Božića koji vjerujemo da je u Isusu Kristu Bog došao među nas i nastanio se među nama – poručio je biskup

Palić./Fena/HMS/

Continue Reading