Connect with us

Ostali sportovi

Bh. planine spremno dočekuju skijaše

Krajem prosinca na bh. planinama službeno započinje zimska turistička sezona 2018./2019., a na području SBŽ-a, središnjeg dijela BiH s najviše skijališta, čak sedam ski-centara će zaljubljenicima u zimske sportske aktivnosti ponuditi više od 50 kilometara uređenih skijaških staza, piše Večernji list BiH.

Bogatiji sadržaji

SBŽ je prema broju posjeta i turističkih destinacija, među prvima u oblasti turizma u BiH, a iako se protekla zimska turistička sezona po količini snijega i posjetu turista ocjenjuje kao uspješna, iz Turističke zajednice SBŽ-a nadaju se da će ova iduća biti još uspješnija. “Srednjobosanska skijališta postala su veoma konkurentno zimsko odredište na bh., ali i europskom turističkom tržištu, a trudimo se da u svakoj idućoj sezoni unaprijedimo i obogatimo turističku sadržaje na svih sedam ski-centara na ovom području. Jedan takav ski-centar, koji je posebno zanimljiv i koji se izdvaja kvalitetnom skijaškom infrastrukturom i ponudom, je naš najmlađi Ski-centar Raduša”, dodao je Matošević. Na samo 20 km udaljenosti od Gornjeg Vakufa-Uskoplja, smješten je pravi mali zimski raj sa svim potrebnim turističkim sadržajima koji zadovoljavaju potrebe modernog turiste. Predivni prizori planine, prekrivene bijelim zastorom, malo koga ostave ravnodušnim. Najveće zanimanje za ovim skijalištem svakako dolazi iz Republike Hrvatske i Hercegovine, s obzirom na blizinu same destinacije te iznimnu kvalitetu skijaških terena i skijaške infrastrukture, a cijene se nisu mijenjale u odnosu na prošlu godinu.

Veća posjećenost

Osim Ski-centra Raduša i ostale bh. planine privlače sve veći broj ljubitelja skijanja kako iz BiH tako iz RH, ali i drugih europskih zemalja. Što se tiče Blidinja, intenzitet posjećenosti je sve veći. “Skijaši nam dolaze iz svih dijelova BiH, a naravno da su najbrojniji skijaši iz Hercegovine i Dalmacije, dubrovačko područje”, kazao nam je u razgovoru Ivica Rezo, voditelj skijališta Blidinje. Da je slično i na kupreškom skijalištu Adria ski, potvrdio nam je voditelj centra Zvonko Bagarić. “Špica skijaške sezone je od Božića do 15. siječnja i u tom vremenu smo kompletno rasprodani, ali, naravno, uvjet je samo da nam posluže i vremenske prilike. Ljudi već prate vremensku prognozu i tako se i uklapaju”, kazao je Bagarić.•

Continue Reading