Connect with us

Ekologija

Banožić okupio bivše ministre obrane, načelnike Glavnog stožera i predstavnike Generalskog zbora

Siguran sam kako će njihovo iskustvo i nova energija mlađih generacija doprinijeti daljnjem razvoju naše Hrvatske vojske, rekao je ministar Banožić

Uoči tridesete obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj susreli su se u utorak, 25. svibnja 2021. u Ministarstvu obrane s bivšim ministrima obrane, načelnicima Glavnog stožera OS RH i predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora.

Ministar Banožić zahvalio se dosadašnjim ministrima i načelnicima Glavnog stožera na doprinosu u izgradnji moderne Hrvatske vojske te ih pozvao na daljnju razmjenu iskustava i mišljenja.

“To su ljudi koji su svojim dosadašnjim radom, iskustvom, znanjem i načinom života učinili puno toga za Hrvatsku vojsku. Možemo uistinu na jedan realan način promatrati kako je to izgledalo od onog trenutka kada se vojska stvarala, kada su se brigade ustrojavale, pa sve do današnje moderne Hrvatske vojske. Ovo je bila prilika za analizu što se u pojedinim mandatima dogodilo i što dalje možemo svi zajedno učiniti da bude bolje. S takvim pristupom, siguran sam da će njihovo iskustvo, ali i nova energija mlađih generacija doprinijeti daljnjem razvoju naše Hrvatske vojske”, rekao je ministar i naglasio kako će se u narednom razdoblju donijeti Dugoročni plan razvoja OS RH koji će uvelike doprinijeti daljnjem razvoju sposobnosti HV-a.

Bivši ministri obrane i načelnici Glavnog stožera podržali su daljnje planove jačanja i modernizacije Hrvatske vojske, a predstavnici Hrvatskog generalskog zbora kazali su kako će uvijek podržati svako nastojanje za poboljšanjem sposobnosti Oružanih snaga RH.

“Zahvalio bih ministru Banožiću što nas je okupio u ovoj prigodi, sve nas koji smo na svoj način u posljednjih 30 godina organizirali i razvijali ovaj sustav. To je pozitivna i hvale vrijedna pozivnica i hvala ministru Banožiću na tome. Što se tiče razvoja HV-a, ona je tehnološki sve jača što dokazuje i uspješno sudjelovanje u međunarodnim misijama i operacijama. Mislim da je u ovom trenutku naša vojska na uzlaznoj putanji svog razvoja i napretka”, rekao je Pavao Miljavac.

Continue Reading