Connect with us

Ekologija

Bačić: Podržavam kontinuitet u međunarodnoj politici

Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kazao je u ponedjeljak da u načelu podržava kontinuitet u međunarodnoj politici Hrvatske komentirajući zajednički put hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i bivše predsjednice Kolinde Grabara Kitarović u SAD.

„Ja u načelu podržavam da službena politika i aktualni predsjednik Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović, kada je u pitanju vanjska politika, imaju jednak stav i to je dobro za Hrvatsku, pogotovo ako je tema odnos prema Bosni i Hercegovini i položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini”, izjavio je Bačić nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

„U načelu pozdravljam da se o važnim političkim pitanjima, prije svega o međunarodnoj politici, postoji kontinuitet u radu bivše predsjednice i sadašnjeg predsjednika”, dodao je.

Napomenuo je da će se detalji o službenom putu Milanovića te ulozi i nastupu Grabar Kitarović znati kada se vrate iz Amerike.

„Za sada, ono što znam znam iz medija, da je predsjednik Zoran Milanović pozvao svoj prethodnicu Kolindu Grabara Kitarović na zajedničko sudjelovanje tijekom njegova službenog posjeta Općoj skupštini UN”, kazao je Bačić

Bačić pritom nije želio ulaziti u ocjenu rada predsjednika Milanovića, ali je podsjetio na njegov odnos sa Grabar Kitarović dok je ona bila predsjednica, a on premijer.

„Tu je često puta bilo neslaganja i nerazumijevanja. Ako danas Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović imaju iste stavove, u tome ne vidim išta suspektno”, ustvrdio je.

Informaciju o tome da je Ivan Penava i službeno postao član Domovinskog Bačić je ocijenio očekivanom s obzirom na sve što je Penava govorio i zastupao u proteklih mjesec dana. „A o tome hoće li se kandidirati za predsjednika DP-a, to će se izjasniti on” , dodao je.

Stranačka tijela HDZ-a raspravljala su na sjednici o svim aktualnim političkim temama, ovotjednoj sjednici Sabora, radu Vlade, aktivnostima Stožera civilne zaštite, te aktivnostima u sklopu obnove od potresa. (Hina)

Hoće li mu ‘desnica’, koja ga je dovela na Pantovčak, uskoro suditi za veleizdaju?

….Na desnom političkom spektru previše je slobodnog prostora, a premalo intelekta i vizija, a optužbe za veleizdaju onih koji nam korak po korak donose sve bolji i bolji rejting, već odavno su izvan mode i postaju stari ofucani vicevi koji više nikoga ne mogu ni nasmijati…. Piše: Kazimir Mikašek-Kazo  “I u svemu tome najmirniji,

Continue Reading